torsdag 20 februari 2014

Det kom ett brev....

En hyfsat bra dag här idag också. Turbo känns inte riktigt cool, men bara att hoppas det inte är något som trycker honom utan att det bara är tillfälligt. Mycket är på gång här och som väntar honom så vi får väl se hur allt går. Ändå vet han inte om allt som väntar. Att det kommer in en ny personalkille på korttids under mars har han ingen aning om än. Bara att hoppas att allt går bra!

Idag blev jag uppringd av en av föreläsarna och utbildarna som är med på en utbildning som snart ska hållas för alla som jobbar med Turbo. Jag blev korsförhörd om lite olika hjälpmedel vi använt och hur det fungerat på Turbo, men kan jag vara till hjälp så ställer jag gärna upp. Utbildningen kommer att bli kanonbra för alla inblandade, har jag en känsla av. Jag skriver mer om det när det blir aktuellt.




Med posten idag kom ett brev. Ett brev som meddelade att Sahlgrenska har mottagit en remiss och ett besök där väntar oss inom tre månader. Jaa.... hm.... hur ska nu detta gå till?? Att åka till ett stort, främmande sjukhus med Turbo - kan man byta familj för en dag eller så? Besök hos läkare brukar inte fungera speciellt bra, sist fick vi inte ens med honom - han river huset isf!
Jag tror att besöket gäller att vi ska få mer information om en annan diagnos som Turbo har. Jag har inte skrivit något om den hittills, men det kanske kommer.... Diagnosen fick han ungefär samtidigt som han fick sina NPF-diagnoser, men detta är något helt annat. Läkarna fångade upp denna diagnos via blodprov.

Tyvärr finns det inte mycket kunskap här i Sverige om vad det innebär, iaf var det så då när han var i 7-8-årsåldern. En läkare sa att "gå inte hem och googla på det, för det som finns är ingen trevlig läsning". Nej, nej, men det första jag gjorde var förstås att gå hem och googla, vad annars!
Vi får väl se om det gått framåt på de här ca 8-9 åren. Vem vet, det kanske finns någon specialist på Sahlgrenska nu.
En sak är iaf säker, jag måste ringa till dem för jag är inte alls säker på att de vet om att Turbo har autism och hur han behöver bemötas. Behöver de ta prover så vet jag inte hur det ska gå - om vi öht får dit honom. En lång resa dit har vi också.... Mmm, få se vad som händer....




Innan jag avslutar för ikväll så svarar jag på Ninas fråga från igår. Den gällde det nationella provet i matte som Turbo hade. "Skulle det gå att anpassa ett sånt prov annars? Om han inte hade orkat, så han fick dela upp det på fler dagar?" Det skulle jag tro att det går och det verkar som han har en avdelning kvar, så det verkar fungera. Turbo nämnde det idag att det fattas en avdelning, men han hade ändå högsta betyg på det som var gjort - och då är det gymnasienivå! Härligt att han kan känna att han är duktig på något. Det gör ju att han växer. Nästa vecka börjar den nya läraren och då gäller det att vi får igång övriga ämnen med Turbo. Det räcker ju inte med matte!

Sov gott allesammans och kramelikram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Wow, högsta betyg!! :) :)

Men huh... det låter inte som ni har nån enkel match framför er. Hoppas du år lite klarhet när du ringer sjukhuset. Vore ju bra om proverna kunde tas på närmare håll... Lycka till iaf <3

Kram Nina!