onsdag 19 februari 2014

Nationella prov

En fantastiskt bra dag har vi haft här och jag tror det gäller oss alla tre i familjen! Turbo var otroligt duktig idag i skolan. De enda lektioner han haft sen mitten på september är ett par mattelektioner i veckan. En gymnasielärare har kommit till Turbos lokaler och hållt i de lektionerna och det har fungerat bra hela tiden. Så idag var det dags för Nationellt prov i matte. Visst funderade vi hur han skulle klara att sitta med matteprov i FYRA timmar! Men det hade gått kanonbra. En matrast i mitten hade de och sen var det på´t igen. Vi "firade" lite på kvällen sen med Turbos favvisar munkar, som vi kallar dem :)


Jag tycker det var en bedrift av honom att fixa så länge med tanke på att han inte har haft riktiga lektionsdagar på väldigt länge. I kväll berättade han att det "sved i huvudet" efteråt. Undrar hur det kändes? Det var nästan att han ville ringa efter mig så han fick komma hem innan fritidstiden började. Men han stannade kvar och det var tur det eftersom vi hade en första träff med nya läraren som börjar på måndag!

Jag, mannen och assistent Kent var med på det mötet. Spännande är det, men det känns iaf bra nu efteråt när vi pratat med henne och hör hennes inställning till att jobba med Turbo. En god kommunikation kommer det säkert att bli, både mellan oss och henne och mellan assistenterna och henne. Hon verkar inse att det behöver vara så och att hon behöver ta vara på den erfarenhet som andra runt Turbo besitter. Ödmjukhet inför ett sånt här jobb betyder mycket för att det ska finnas en chans att få det att fungera.


Nu återstår det att se hur vi ska introducera henne för Turbo. Det är viktigt att första mötet mellan dem blir bra, då har man vunnit mycket. Sen finns det en problematik i hur fort man kan gå fram med att ha lektioner med honom. Efter att inte ha haft en riktig skolgång på fem månader så är det nog inte bara att dundra på med dagarna späckade med allvar och lektioner. Det blir en nöt att knäcka, så vi får väl se hur vi ska komma fram till vad som är bäst.
Nu sover vi snart på saken. Go´nattens och kramisar ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Oj, heja Turbo! Bra jobbat! Förstår om han var slut efter det. Skulle det gå att anpassa ett sånt prov annars? Om han inte hade orkat, så han fick dela upp det på fler dagar? Otroligt bra gjort av honom att fixa det hursomhelst :)

Lycka till med nya läraren!
Saknarkramar!!!!
Nina

Anonym sa...

Hej!
Vad krångligt att ni behöver höra ihop med både BUP och Hab. Det verkar ju hur dumt som helst. Fast å andra sidan så är det så många gånger i vuxen ålder också att vuxenhab och psykiatrin gör olika saker och att man kan tillhöra båda två.
Härligt för er att få köket tillsnyggat och vad bra ni har planerat det för Turbo! Vi skulle inte heller kunna göra en sån sak när Gabriella är hemma här.
Idag ska vi lämna hem en hylla hem till henne och då behöver vi förankra den i väggen och jag vet INTE hur det ska gå. Lär nog bli kalabalik tror jag...
Kram!

Tina sa...

Wow !!! Vilken kille att klara det provet så länge, djupt imponerad ! Hoppas allt annat med läraren kommer gå smidigt, ni förtjänar det verkligen <3 bamsekramar