måndag 30 juli 2012

Underbar helg och Vinga fyr

Nu har jag och mannen landat hemma igen. Vi har varit borta sen i torsdags då vi åkte iväg med tåget. Jag har lyckats koppla bort allt vad diagnoser heter, allt vad skolproblem heter och levt i en helt annan värld några dar. Jag har knappt skänkt det en endaste liten tanke. Så härligt och avkopplande skönt vi haft och så skönt att jag kunnat lämna bekymren hemma liksom. Vi har umgåtts med gamla och nya vänner och bara haft det underbart! Bl a så har jag träffat en av mina gamla chefer, mitt livs första chef - jag var bara 16 år då :) Den chefen hade jag i sex år tills jag flyttade från orten. Men den chefen och hans familj ligger mig fortfarande mycket varmt om hjärtat trots att vi sällan träffas. ♥






Svårt att beskriva känslan vi haft denna helgen så jag behåller de fina minnena för mig själv ;) annars trasslar jag bara in mig... Men det är en helg jag kommer att minnas och försöka hämta styrka ifrån när det börjar krisa till sig med diagnoserna här sen. Men nu snart är vi ordentligt tillbaka i verkligheten igen och jag hoppas verkligen att den verkligheten blir en bra verklighet.... Men jag tvivlar.... Fick ett telefonsamtal från rektorn för en stund sen så man kastas abrupt tillbaka till problemvärlden. Hon letar efter en lärare som ska ersätta Nk som slutar, och det är inte lätt att hitta. Och det värsta av allt när det gäller Turbo är att inte tryggheten finns. Vill fortfarande förtränga hela denna eländiga situation, har ingen aning om hur det kommer att bli för min stackars son vid skolstarten. Jag morrar och grymtar över att tryggheten inte går att ordna för honom när det betyder allt för honom, ska det behöva vara så svårt att få det att fungera??? ..............................




Ja, ja, iaf så fick vi ett enormt bra avslut på en enormt härlig helg! Av en slump fick vi höra att en räkbåt skulle köra ut till Vinga igår kväll. Ryktet spreds från mun till mun mellan vänner så det skulle bli så många som möjligt ombord. Vi blev 102 stycken som åkte med, den var privathyrd för tillfället. Wow, så häftigt det var och såååå mysigt. Så där satt vi på båten och "pillade" räkor - mums så gott!




När vi går i land där så möts vi av en fantastisk solnedgång! Så vackert och fridfullt och njutbart! Vi klättrade upp i fyren och där hade man kunnat stå länge och insupit den vackra vyn. Vi hade inte kunnat komma mer lägligt med tanke på solens nedgång.


Utsikt från toppen av Vinga fyr

Vinga fyr i solnedgången


När vi är borta så här så kan vi helt och hållet släppa tankarna på Turbo eftersom vi vet att han är i goda händer och vi vet att han trivs på korttids. Jag fick verkligen bekräftelse på det sent på lördagskvällen. Ungefär vid 23:30-tiden fick jag ett sms från Turbo. Han skrev: "Vi har det så härligt här så jag kan stanna en vecka till!" Visst är det underbart att han trivs så bra - härligt, tycker jag!!! Och en stor eloge till fantastisk personal som gör ett utmärkt jobb! Undrar om han vill hem när vi hämtar honom i morgon?? 


Älvsborgsbron fotad från båten


Det blev nog lite fel i länken till "Karlavagen" jag hade med i förra inlägget. Jag var nog inte helt fokuserad, hade ju egentligen tagit paus från diagnoser och blogg över helgen.... Men nu har jag bytt ut länken i inlägget, men för er som inte orkar gå tillbaka dit så lägger jag in den här också. Spola fram till drygt 50 minuter så ska jag vara med där.... http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=3117 Hoppas verkligen det blir rätt nu!

Nu ska vi njuta sista lediga kvällen, sen är vi igång igen! Kram på er ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Fantastiska bilder och låter otroligt skönt, är ni mer än värda. Varm kram Tina

Nina sa...

Alltså jag kom inte längre en här gången. 50 min in i programmet är det en pappa som berättar om sin dotters cancer... Hittar inte dig??

Och har inte hunnit läsa ditt inlägg så noga, men det verkar som ni haft det kanon :) Härligt! Och att Turbo oxå haft det kanon :) Ännu härligare!! :)

Skolbiten... Ja, jag håller tummarna...

Kramen!
Nina