torsdag 26 juli 2012

Semestern fortsätter

Här fortsätter harmonin att flöda som den gjort nu ett tag! Härliga tider. Men vemodet finns inom mig - jag VILL INTE ha tillbaka det där jobbiga och oroliga som blir för Turbo när han inte har van personal omkring sig, men snart är vi där. Jag går och hoppas på en mirakellösning - undrar om den finns?? Som jag skrev sist så mår vi alla i familjen bra nu, inte minst Turbo ....




I går morse fick jag stopp på ett utbrott i inledningsskedet på samma sätt som jag fick för nån dag sen. Han stannade upp och tänkte om! Igen!! Det är så jag börjar tro ännu mer på att det kan komma att gå att ändra hans tänkesätt. MEN just nu är han i total balans och total harmoni. Det skulle aldrig fungera om det blir en orolig period igen för då spelar det ingen roll vad man gör eller säger - allt är fel iaf och då kommer utbrotten slag i slag. Det är ingen bra utgångspunkt för att ens försöka få honom att stanna upp. Ja, som ni märker så finns det tankar inom mig, men skönt att kunna skriva av sig lite...

Här fortsätter vi att lunka på i lite lagom semestertempo. Mannen snickrar vidare och Turbo... ja, han hänger i hängmattan emellanåt ;) och cyklar lite ibland. Men mest blir det dataprogrammering.




Målarna fortsätter att jobba på huset. Det var längesen de började men de har fått göra många uppehåll för det eviga regnandets skull. Sen blev målaren sjuk en vecka, men nu är det full fart igen och jag hoppas de snart ska vara färdiga. Sen får det vara bra med hantverkare här i huset på ett tag.... Det är inte så lätt med hantverkare och Turbo, men målarna har gått kanonbra. Nu är de ju inte inne så mycket mer än när de går in för att komma ut på en altan eller balkong, så det är ju en fördel. Första mötet de hade med Turbo var lyckat och sen har han inte brytt sig så mycket. Det visade sig att målaren har jobbat med barn med särskilda behov i skolor och på behandlingshem så han har stor erfarenhet när det gäller bemötandet. Målarens medhjälpare visade sig vara en av Turbos tidigare taxichaufförer som kört honom hem från skolan under en längre period. Så mellan dem var det heller inga bekymmer.




Igår uttryckte Turbo att han tyckte sommarlovet är för långt!! Här har vi en kille som trivs med lektioner och inrutat schema i skolan. Häromdan när vi låg och pratade lite så kom han själv in på att han tycker det är roligt att ha lektioner och lära sig saker. Han vet om andra elever som det är svårt att ha lektioner med och helt plötsligt började han prata om dem.... han trodde de skulle bli uteliggare som vuxna.... hmm...djupa reflektioner från min 14-åring! Det märks att han har den synen att skolan är viktig. Jag hoppas innerligt att hans syn på skolan inte kommer att ändras inom kort....




Nähä, slutfunderat för idag. Turbo är körd till och avlämnad på korttids där han ska vara nåt extra dygn denna helgen. Mt tog emot honom och det var inga som helst problem, kanon när kemierna funkar! Jag tror Turbo tyckte det skulle bli kul att vara på korttids nu, välbehövligt med ett avbräck här hemifrån så det händer nåt annat än att gå med mamma och pappa. Kanske tar jag mig lite bloggledigt ett par dagar och vilar mig helt och hållet från datorn - vi får se. Hur som helst så får ni ha det helt underbart och bäst ♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Ann sa...

Verkligen tråkigt att läsa om er skolsituationen till hösten för Turbo.Härligt att han kan prata om sina funderingar till dig och att det gått bra med målarna i huset.Kram Ann.

mariellejohnsson sa...

Vilken tur med hantverkarna ni har haft! Underbart när det klaffar så bra!
Känner igen dina tankar om skola och oro för framtid. Så har mina somrar varit ofta. Nervositet över vad som komma skall.
Försök att inte lägga för stort ansvar på dig själv att lära Turbo hantera sin ilska. Då är det bättre att sträva efter att lärarna ska vara så kompetenta som möjligt. Kanske tipsa dom om bra böcker att läsa, berätta om hur man bemöter Turbo som bäst, lyckade situationer osv.
Det är ändå svårt, tänker jag, att lära honom i en situation hemma hur han ska bete sig i en annan situation på ett annat ställe.
Ja det var bara lite tankar från mig. Naturligtvis vet ni föräldrar bäst, så är det ju alltid, kom ihåg det :-)
Många många sommarkramar!

Babs sa...

Hoppas allt ordnar sig till det bästa för er.
Nästa år ska jag se till att du får reda på utställningen lite tidigare, kanske kan ni ta en tripp upp till Dalarna och Säterdalen då. Jag tror det finns stora möjligheter att detta kan växa till nåt riktigt trevligt!
Kram och sköna semesterhälsningar till er!
//Barbro

Mamma Z sa...

Åh denna badtunna gör att jag ler denna arla morgon :)Vilka fina minnen som finns därifrån <3

Tror vi får be samma böner du och jag till hösten och skolstarten..hua..
Härligt ändå att höra att så mycket annat bara flyter för er just nu

BAMSEKRAMEN