måndag 2 juli 2012

Längtar bort

Det känns som jag tappat stinget lite här, jag kommer inte riktigt ikapp mig själv efter den där väggnosningen jag hade och det retar mig. Ska försöka att ta det så lugnt det bara går denna veckan. Jag vill ju orka med att ha lite semester också :). Fast semester i Diagnoslandet är oftast ingen större hit, då alla rutiner man har i vardagen försvinner. Vi är inne på sista jobbarveckan nu och därmed också sista veckan som Turbo är på korttids på dagtid när jag jobbar. Sen är det ledigt därifrån i fyra veckor förutom att vi har en förlängd helg mitt i alltihop.




Helgen som kommer har vi också en lite förlängd helg på korttids och mannen och jag ska åka bort lite. Fast inte så långt bort... egentligen längtar jag bort ännu längre, men det passar inte för oss just nu att åka längre än så här. Man fick ju lite blodad tand när vi var till Japan i vintras, men riktigt så långt tänker jag mig inte. Nånstans i Europa hade varit kul, men det får vi ta en annan gång när det passar. Vi behöver ju ledigt från Turbo för att det ska fungera....





Här händer inte så mycket som är speciellt annars. Jag hade lite mailkontakt med rektorn lite kort och fick reda på att det nu verkar klart att det blir den läraren som vikarierade på slutet av förra terminen som kommer att fortsätta ha en del lektioner med Turbo på resursskolan till hösten. Han kommer att avlösa Nk så han får lite avlastning. Att denna lärare (P) kommer kan säkert bli bra, nackdelen är att han troligtvis bara blir anställd en termin i taget och osäkerheten kommer att finnas med hela tiden om det blir ett byte framöver eller inte. Personalfrågan är ju ett stort dilemma när det gäller Turbo. Inga byten alls är det optimala men så fungerar ju inte livet.




Tänkte på en sak innan jag slutar för idag. En grej som vi styrt upp inför detta sommarlovet är att ha ett ordentligt schema med överblick över de närmaste två veckorna för Turbo som jag berättat om innan. Nu har vi haft det nån vecka och kan utvärdera. Oj, vilken nytta han har av det och det märks att han behöver det. Han kommenterar ibland och det märks att han blir tryggare av att lätt kunna se framåt. Han vet i förväg vem som jobbar och det blir inga överraskningar. Om han längtar efter en speciell korttidskille så ser han lätt när han jobbar och kan inrikta sig på det. Suveränt bra hjälpmedel som ändå är så pass enkelt. Så här ser det ut denna veckan. Nästa veckas finns också tillgängligt för Turbo.




Nu kommer nog mannen och avlöser mig här vilken minut som helst. Då ska jag ta mig en riktigt skön cykeltur, hoppas jag. Det hänger på om regnet håller sig borta. Men gör det det så blir det en tur med kameran i släptåg.
Godkväll på er ♥

Inga kommentarer: