måndag 9 juli 2012

Lite strapatser

Jag och mannen sitter på tåget och är på väg hem från Malmö där vi varit sen i fredags. Vi har haft en fantastiskt bra och avkopplande weekend i staden. Vi har aldrig varit i Malmö tidigare, jo en gång lite snabbt för 32 år sen så det var ett tag sen. Vi gillar att åka till en stad över en helg och utforska den så mycket det bara går. Nu var det alltså Malmös tur.

Vi kom dit med tåget på seneftermiddagen på fredagen och vi har väl sett och hört en del av stan. Jag är lite förvånad över mig själv, att jag kunnat koppla bort de där skolbekymren vi har, men det är å andra sidan ett måste för att kunna njuta av tillvaron fullt ut när vi är lite lediga. Så jag är glad att jag fungerar så trots att jag inte trodde det för några år sen. Men man ändrar sig....




Resan i fredags började mindre bra, måste bara berätta vad som hände! Vi satte oss på tåget och efter 1,5 timme så hade vi ett byte. Vi bytte tåg och efter ytterligare 1,5 timme var vi framme i Malmö. Det första jag gör när vi kommer till hotellrummet är att öppna resväskan för att hänga upp lite kläder. Vilken chock! Väskan var inte min!! Hmm, var är då min väska?? INGEN ANING!!

Någon har uppenbarligen tagit fel väska. Jag var nog den sista som lämnade tågvagnen och det fanns ingen annan väska så antagligen hade någon tagit min och klivit av tidigare. Japp, fin weekend det skulle bli. Jag hade bara de kläderna som jag stod och gick i!! Och det lilla minihand"bagaget" med kamera och plånbok i. Tur var väl det iaf att jag inte hade sånt i den stora väskan. Livet med Turbo har också lärt mig att sånt här överlever man även om det blir lite besvärligt. Även om jag inte skulle få tillbaka min väska så skulle det ordna sig. Materiella saker går att ersätta även om det kostar lite, det finns värre saker än så.

Vi anmälde det hela till SJ och hoppades att den som fått med sig min skulle göra detsamma - vilket inte var fallet skulle det visa sig. På förmiddagen dagen efter ringde ändå killen på min mobil och hade lyckats spåra mig via en bok med mitt namn i och via en hudlotionstub där säljaren klistrat sin adresslapp på. Han ringde upp säljaren och frågade om hon hade en kund med mitt namn och fick så hemnumret av henne. Via detta kunde han sen spåra upp mitt mobilnummer. Han hyrde sen en bil och kom till vårt hotell så vi fick byta väskor. Men se så lika de är! De är i stort sett identiska!




Äntligen kunde jag få på mig fräscha kläder! Hygienartiklar hade vi köpt dagen innan (typ tandborste och tandkräm m m) så det var fixat och det går ju åt iaf. Under lördagen hade vi gått runt en del. Det regnade så vi gick runt under ett paraply i stan och det är ju också mysigt :) Bl a besökte vi slottet men det var i våra ögon delvis en liten besvikelse. Men, men, allt kan inte falla i smaken och nu har vi sett det iaf.




Lite "nya" kläder till kvällen passade utmärkt då vi skulle på en utomhuskonsert. Lite nostalgitripp var på G. Sanne Salomonsen och Kim Larsen stod på programmet. Det hade regnat hela dan men vi hade turen att det klarnade upp till framträdandena. Lite utdraget blev det och lite drygt att stå 4,5 timme i ett sträck, men det var härlig stämning, bra musik och en kanonkväll så det gjorde inte så mycket.


Sanne Salomonsen


Sanne igen 


Kim Larsen

Det blev en sen kväll, eller natt kan man nog säga, men vilket härligt uteliv det var och varmt och gott var det. Ett nytt favoritställe skaffade vi oss, som vi gick till efter konserten, men det finns tyvärr inte mer än i Stockholm och Malmö. God mat på lite annorlunda sätt och mycket trevlig personal!




Detta var fredag och lördag. Resten kommer i nästa inlägg.

Inga kommentarer: