torsdag 19 juli 2012

Nikoninas foton och lite svar

Här händer inte så mycket idag som är värt att berätta om. Kvällsmyset igår gick hur bra som helst! Det var lugnt och fint hela kvällen och till slut så blev Turbo trött så han ville gå och lägga sig - och visst fick han det :) Jag och mannen blev uppe länge (vi har ju varit ifrån varandra ett tag) och det kändes när Turbo väckte oss i morse! Det gäller att vara alert när han vaknar, men samtidigt vill man ju njuta av kvällen också. Svår balansgång där.

Morgonen blev som den brukar = ingen hit innan medicinen verkar. I morse reflekterade Turbo själv över varför det blir så mycket "dumt" på morgonen. Han förstod att det var för att han inte hade nån medicin i kroppen! Stackar´n som inte kan styra sig utan den hjälpen, och det är tur att den finns.




Eftersom det inte finns så mycket mer att rapportera härifrån så tänkte jag äntligen svara på ett par frågor som blivit liggande ett tag. Jag får börja med den frågan som legat längst och väntat på svar.

A undrar om Turbo någonsin kommer att klara att bo själv eller klara sig utan assistenter?
En bra fråga, men jag vet inte om jag kan ge nåt bra svar på den... I dagsläget är det nog omöjligt att svara på det. Det är nog ingen som vet hur Turbo kommer att fungera som vuxen. Allt hänger antagligen på hur väl medveten han kommer att bli över sina diagnoser och över sitt beteende och vilken insikt han kommer att ha. Mycket hänger också på vilken hjälp han får i detta framöver och naturligtvis hur han reagerar på den.

Något som jag tror kommer att ha stor betydelse i det här, är vad som händer på skolfronten de två närmaste åren. Går det helt åt skogen med personalfrågan där, så kan det nog gå väldigt snett för Turbo. Nu lever jag på hoppet om att det ändå ska lösa sig och bli bra så alla runt honom kan vara med och leda honom rätt. För jag tror på Turbo! Med rätta förutsättningar kan han lyckas bra, men som sagt, det är svårt att sia om hur han kommer att vara som vuxen.




Anonym skrev en fråga på inlägget som handlade om skolan och att Turbos lärare sagt upp sig. Det måste alltså sökas ny personal till Resursskolan som kan ha hand om Turbo. Frågan gällde om vi föräldrar får vara med och bestämma vem som ska bli Turbos assistent?
I det här fallet så är det ju inte en assistent på det sättet som efterlyses. Det är en utbildad lärare för högstadiet som behövs. Detta är alltså inget som vi föräldrar kan vara med och påverka utan det är ett ärende för rektorn. Rektorn vet vilka meriter läraren måste ha för att det ska fungera så det är bara för oss föräldrar att lite på henne. Sen måste ju naturligtvis lämpliga personer söka tjänsten som är utannonserad.... Här lever vi också på hoppet och som jag skrivit tidigare så förtränger jag hela skolsituationen just nu för att inte semestern ska bli förstörd pga grubblerier. Vi kan ändå inget göra nåt åt det i detta läget, mer än att hoppas på att en väldigt bra person söker tjänsten...




Jag vill också passa på att tacka mariellejohnsson för dina fina råd till oss föräldrar nu när det kört ihop sig med skolan till hösten! Det är värt mycket för oss att få höra lite från nån som har erfarenhet över hur det kan vara här i Diagnoslandet. Vet ju att du levt mycket längre där än vad vi har gjort. Så TACK till dig och även alla andra som kommenterar här!

Kan man få göra lite reklam här kanske? Jag har precis startat upp en facebook-sida med mina egna foton. Ni kan länka er vidare dit här nedan, om ni vill se fler foton än de som kommer med här på bloggen. Gå gärna in där och Gilla sidan så hänger ni med i fortsättningen när jag lägger upp mer. Sidan är som sagt nystartad så det kommer att utökas med foton vartefter jag tar dem. Om jag får tråkigt nån semesterdag så kanske jag går in och lägger till några äldre foton, vi får se. Sidan heter iaf Nikoninas foton. Bara att klicka på länken och gilla sidan där, vad glad jag skulle bli! Välkomna! 


Ha det gott ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Lilla gubben! Men kanske är det lite skönt för honom ändå, att förstå varför det är så jobbigt på morgnarna?!.. Sån tur att det finns hjälp!

Och äntligen har du fixat en fotosida! Det var på tiden :)

Kramar om!
Nina

Anonym sa...

Hej gulledej!
Vad glad och rörd jag blir av att du nämner mig så där positivt!

Massa massa kramar!