onsdag 13 april 2011

Kämpa mot skandalen!

Kan väl lugnt säga att jag hade ont i magen hela dan igår. När man tänker på hur vår och sonens framtid kommer att se ut om skolsituationen inte blir bra till hösten så är det svårt att må bra. Och jag som skulle försöka tänka positivt! Det går inte att förneka att det var liiite svårt igår. Men att ge upp i det här läget finns inte på kartan för mig, sonen måste få må bra och ha chansen till ett drägligt liv.

Efter tre fina år i skolan så har vi sett hur bra sonen kan må. Men till hösten då... ska sonen behöva må dåligt för att rektorn inte "hunnit" fixa det bra för honom - hon har ju bara haft 1, 5 år på sig! Det här luktar skandal lång väg, kanske både skolinspektionen och media skulle vara intresserade?! Som jag skrev igår så bävar jag för hur det blir om han inte får må bra. När allt inte är tillrättalagt för honom så blir det våldsamt - det är så han reagerar när det inte fungerar runt honom som det skulle behövas. Enkel till Bahamas var det va?


Igår fick jag iaf tag på specialpedagogen på skolan som det berör. Hon är helt på det klara med vad sonen har för behov. Hon har tidigare jobbat med barn med diagnoser i flera år och har alltså en del erfarenhet i bagaget. Men tyvärr lyssnar inte rektorn på henne.... :(

Jag fick också tag i rektorn idag, men vi bestämde bara lite kort att vi ska träffas i morgon. Och det behövs sannerligen. Jag kommer att komma dit med taggarna utåt och vi kommer att ge henne en viss liten tid att fixa fram ett beslut på hur det kommer att bli. Samtidigt måste hon tillmötesgå våra önskemål och krav. Gör hon inte det så går vi vidare till högre ort, och det blir alltså högre än skolchefen eftersom han redan varit inkopplad i ärendet. Tyvärr har han ett annat möte i morgon och kan alltså inte närvara. Det återstår att se vad som händer i morgon.....

TACK ni goa och fina som gav stöttande och peppande kommentarer både här och där! Det värmer ska ni veta och det behöver jag just nu! Kram på er alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch så himla uselt att inte har en enda lösning klar efter så lång tid på sig att ordna till en bra skolsituation för er son. Jag kan bara hålla med dig, 1½ år orde väl för 17 räcka till och med den hjälp de fått av er och tidigare (nuvarande) personal och insikter. Med skolchefer och annat inkopplat. Jag kan inte fatta att det ska vara så svårt att höra vad ni säger.
Se till att använda de där taggarna där de sticker som värst, för det finns ingen pardon till övers för de som inte lyssnar.
Hoppas verkligen att du ger personen i fråga en rejäl verbal kalldusch...
Jag ska hålla alla tummarna och tänka på dig imorgon.
Kramar om dig vännen, det måste ju lösa sig nu!!!
Lena

Nina sa...

Ja, jag säger då det! Men det där med media är inte en dum idé! Den vägen har jag gått och det brukar ta lite skruv. Lokaltidningen är enklaste vägen, större tidningar är svårare att komma till tals i, men helt klart värt ett försök. Skriv ett mail och skicka till alla du kommer på!
Lycka till på mötet!
Kram Nina!