torsdag 28 april 2011

Hemmadag bl a

I natt har det också varit hostigt men inte värre än natten innan. Vi gick upp och gjorde oss i ordning, sonen hostade en del men var ju ganska pigg ändå. Allt var klart och taxin rullade in på gatan. Då får sonen början till ett utbrott och känner att han inte ska till skolan. Han vill inte störa de andra eleverna med sin hosta.... Han började kasta grejer omkring sig och då är det dömt att misslyckas att ens försöka förhandla med honom. Så det var bara för mig att gå ut till taxichauffören och tala om läget. Tur han är så förstående, den chauffören vill man inte byta ut - det är aldrig några problem för honom, allt löser han på ett snyggt sätt!Det kan väl vara hyfsat lugnt med en hemmadag ibland också. Men jag hade en tid att passa i stan så jag fick ringa till mannen så han fick komma hem från jobbet ett par timmar. Det var inget jag ville avboka, genomgår en behandling just nu (inget farligt) och vill ju gärna följa schemat som är uppgjort och inte dra ut på tiden i onödan. Förra gången mådde jag rätt dåligt dan efter, men hoppas inte jag ska behöva bli lika dålig denna gången. Behandlingen innebär att jag inte får sola, men hur lätt är det att undvika solen när den gassar från klarblå himmel dag ut och dag in som den gjort ett tag nu (iaf där jag varit). Men jag går in för att vara vitaste tjejen i stan i år - nån ska ju vara det också!

Jag undrar om det inte blir en hemmadag i morgon också.... hm.... har ju lite strapatser för mig då också - får se hur vi löser det.....Ojdå... höll ju på att glömma svara på Lenaeffs fråga igen.... Frågan gällde ju det här med att sonen får presenter varje gång han är extra dygn på korttids och hur det började och varför? Ja... får nog bläddra långt tillbaka i minnet.... men kommer faktiskt inte ihåg riktigt hur det tog sin början. Jag tror att det var något som sonen kom på själv, att han skulle ha nån belöning för att han hade "stått ut" nåt extra dygn på bortaplan. Och vi tyckte att det var ok. Sen har vi bara kört vidare med det. Visst kan det underlätta hämtningen om han är trött och varit där länge, då har han nåt att se fram emot.
När vi träffade assistansbolaget så berättade de att det finns barn som är på korttids två veckor medan föräldrarna är utomlands! Om den dagen kommer för vår del (tvivlar att vi kommer dit) så blir det problem = 12 presenter!! Haha, hitta på dem så det blir bra och sonen blir nöjd! Förslag mottages tacksamt i så fall ;) Men den dagen den sorgen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha!!! Ja den sorgen kan man nog leva med, att hitta på så många presenter. Men alltså, korttids för att åka på semester? Trodde att korttids skulle vara både för barnen OCH föräldrarna? Vilken lyx...eller
Vilka vackra foton, som alltid trots att du bara har en Nikon ;)
(kunde inte låta bli)
Ja du bra taxichaufförer är värda sin vikt i guld, och att försöka resonera i et läge som ni hade är ju inte lönt.
Skönt att ni kunde lösa det så din behandling inte blev avbruten, men jag hoppas verkligen att det inte är nåt farligt eller allvarligt!!!
Men sommarens vitaste slår jag med lätthet hur du än bär dig åt =)
Är man rödhårig så är man...
Kramar om och hoppas att sonen är piggare imorgon igen/Lena

Nina sa...

Ojoj, 12 presenter... Eh... Ja, han är ju smart, grabben :) Men isf kanske det går med nån lite dyrare och resten smågrejor?...

Hoppas ni kryar på er och att din behandling går bra!

Kram Nina!

Mamma Zoffe sa...

Så skönt att det kunde lösa sig :-)och det där kortis måste vara guld värt för er alla parter!!och då får det väl kosta några pressenter när det kostar på för honom med en extra dag eller två.. Minns när vi gjorde utredningen på Sam..då blev det leksaksaffären efter varje möte han var med på..nu skulle jag inte ens kunna muta honom med att Ozzy skulle ha en konsert ute på ängen om han gick dit ha ha..så var glad du att det går att 2muta2 fortfarande..

STORA KRAMEN och du..solen kommer nog att skina hela sommaren..så du hinner ikapp oss andra till sen!!