tisdag 5 april 2011

Hektisk dag

Vilken hektisk dag, känns som jag bara har såna dagar nuförtiden. Hela april är fullbokad varje dag nu.... jag tar ett djupt andetag....

När sonen kommit iväg med taxin till skolan så tog jag och ringde rektorn på högstadiet. Jag klarar inte av att se att tiden går och inget händer. Jodå, ansökningarna till resursplatsen för sonen hade ju gåtts igenom och man hade intervjuat tre stycken tror jag. Killen som jobbar på korttids (T) och som sökt tjänsten låg på plussidan sa hon. Men sen hade de bara två till varav den ena inte passade alls och den andra var "sådär" som hon uttryckte sig.

Det behövs två personer som delar på tjänsten eftersom det är ett så krävande jobb så nuvarande assistenten tror det blir för jobbigt att jobba heltid med det. Och det ligger nog mycket i det. Dessutom behöver det finnas minst två runt sonen så de kan täcka upp för varandra när det blir sjukdom eller annat så det behövs en avlösare.Rektorn kändes lite desperat att de inte hade två som var perfekta. Även om assistenten är hur mycket lärarutbildad som helst, så måste den ju passa för uppdraget också, och det är det allra viktigaste. Det måste vara nån som är stresstålig och som kan bevara lugnet i varje situation och inte drabbas av panik när det kärvar till sig - för det lär det säkert göra. Jag gav henne ett annat förslag som kunde kombineras med T, vi får se vad som händer med det. Det lät som hon högg på idén iaf. Men nu är det bråttom skulle jag vilja påstå.  Nu får det inte ta många dagar innan hon hör av sig och meddelar hur det ska bli!

Jag ringde lite andra samtal som behövde göras också, vissa saker ligger på en och måste lösas. Efter lunch har jag suttit med dessa assistanstimmar för att bena upp dem som gått det senaste halvåret som fk vill ha.... tidsödande och en massa hjärngymnastik blir det.... men iaf det senare ska väl vara nyttigt, eller hur?

Nu har jag slängt i mig lite mat och sonen sitter fortfarande och äter. Väntar på att mannen ska komma hem från jobbet så jag får åka iväg lite själv ikväll, min tur att åka hemifrån!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att du fick en trevlig kväll vännen. Och tusen tack för det fina kram-kortet. Om du visste vad glad jag blev, det kom precis i rätt tillfälle. Hemkommen trött efter att ha städat hela dagen, hungrig och på dåligt humör hittar man ett kort med världens goaste hälsning på och en sör koala på framsidan. Goaste du!
Hoppas att det löser sig snabbt nu med assistenterna till skolan, för nu har ni väl ändå väntat länge nog!
Kramar om dig bästa Bellan!
Ha en underbar dag imorgon//Lena

Nina sa...

Så dags att börja känna sig desperat nu... Dom har ju liksom vetat om det ett tag! Hoppas dom hinner lösa det innan sonen börjar högstadiet.

Fullbokat hela april lät ju sådär... Lite tid för er själva oxå, väl?!!

Kramar om!
Nina