fredag 29 april 2011

Fredag igen då

Jodå, sonen blev hemma idag också från skolan. Men tyckte ändå att han blev lite bättre i hostan i går kväll och natten var faktiskt bättre än de två senaste nätterna. Så nu hoppas vi att det är ordentligt på bättringsvägen!

Idag hade jag tur att mannen var mer förnuftig än vad jag var. Jag hade lite väl optimistiska tankar över vad som skulle fungera för mig. Jag var uppbokad på fm på en utbildning på jobbet via telefon och internet och det skulle ta en timme ungefär. Men jag tänkte att jag kunde ta det hemifrån.... samtidigt som städerskan också härjade runt här..... Inbillade mig att sonen skulle kunna sitta snällt och tyst och hålla på med sin dator under tiden! Mannen sa igår att det är nog lite väl vågat. Tur att han övertalade mig om att jag måste nog sitta på jobbet med det i stället. Utbildningen var intensiv och jag behövde ha full koncentration hela tiden den timmen det varade. Jag hade aldrig klarat det med diagnoserna runt mig! Mannen kom hem och löste av mig på fm hemma, så jag kunde åka till jobbet.Nu när jag suttit i min ensamhet på jobbet under eftermiddagen så har jag lyssnat på "Karlavagnen" som gick igår kväll på radion. Det handlade om autism och Asperger syndrom. Mycket intressant. Underbara Mamma Zoffes mail lästes upp och det var nog många kämpande föräldrar som tog åt sig av det varma mailet! Tack Zoffe för uppmuntran, du vet att du räknas dit du också bland alla som kämpar för sina barn! Har ni inte lyssnat än så gör det. Det fanns fler berättelser och livsöden som fastnade hos mig.


Vilka sanna ord som sas iaf, angående hur mycket extra energi som går åt i en sån här familj. Inte nog med att diagnoserna kräver hela ens uppmärksamhet hela tiden, man ska samtidigt kämpa mot olika instanser. För vår del har det ju varit sonens fortsatta skolgång som blivit en långdragen kamp. Oj, vad mycket energi man lagt ner på det som dragit ur all kraft ur en. Och andra kämpar mot andra instanser och kanske aldrig får nån hjälp ändå! Usch vad jag lider med dessa personer som inte får hjälp och som helt tappar livsgnistan! Det kan inte nog tjatas om hur viktig skolan är i barnens liv. Att skolpersonal tar barnens behov på allvar har ju avgörande betydelse för barnens livskvalité. Lyssna på programmet om ni har möjlighet!

En stund till här på jobbet, sen åker jag hem till TV-soffan och förhoppningsvis det där fredagsmyset alla pratar om. Hoppas ni alla kan njuta av myset var ni än befinner er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa du Bellan, du var nog lite väl optimistisk ;) Tur att din man har så bra övertalningsförmåga så du fick sitta i lugn och ro med utbildningen.
Jag ska lyssna på Karlavagnen ikväll när lugnet och tystnade lagt sig här hemma.
Och det finns alldeles för mycket att önska som förälder i Diagnoslandet, trots alla fina intentioner och lagar...
Hoppas att ni får en fredagsmysig kväll//
Kramar om dig min vän, Lena

Nina sa...

Ja, hur tänkte du där? Tur du har en klok man! :)
Ha en jätteskön helg!
Kram Nina!

Anonym sa...

Ja, vilken tur..............