måndag 11 april 2011

Intensiv måndag


I morse var nog sonen lite trött. Han brukar vara det på måndag morgon efter korttidshelgen, det blir väl inte samma mängd med sömn där som hemma. Vi tycker att om han inte mår dåligt så behöver de inte vara så hårda med sänggåendetiden som vi är hemma i veckorna när det är skola dan efter. Trivs han och mår bra och de har roligt så får det vara så.

Men han klev in i duschen med gott humör iaf. Och iväg till skolan som vanligt. Skönt när det flyter på på ett inrutat sätt och inget som stör morgonfriden!

Jag åkte iväg till jobbet som vanligt, men hade det fruktansvärt stressigt där idag. Men sen visste jag ju att jag skulle få lite ledigt på em. N har ju sonen på måndag eftermiddagar så då kunde jag åka iväg lite. Tog mig en liten tur till soptippen och blev av med lite skräp. Tog också och gick en liten sväng. Men som vanligt när jag har kameran med mig så kommer jag inte så långt… det finns ju liksom grejer att fota efter vägen…. Idag träffade jag bl a på ett bi som log glatt åt mig!


Sen satte jag mig med en tekopp och en bok en liten, liten stund innan det var dags att veckohandla och sen dra sig tillbaka hemåt igen. 

Det var ett så underbart väder så man får passa på att njuta, tror det ska bli sämre väder imorgon.
Sen har jag ju hunnit med att klaga lite också, som jag skrev om igår. Jodå, visst är det mattan i hallen som inte håller måttet! Vi hade ETT viktigt krav på mattan och det var att den skulle tåla tuffa tag – och då tänkte jag ju i första hand på sonen…. Men det har visat sig på dessa två veckor att den inte tål när katten springer runt och leker…. Så här ser det ut!


Det blir alltså märken när han kör sitt "race" som han gör några gånger om dan när han är busig. Och såna race kör nog alla katter skulle jag tro, så det är inget onormalt alls. 
Inte blir man glad precis. Mattläggaren tyckte att det inte lät riktigt som det skulle. Han kommer förbi nån dag och tittar på det tillsammans med nån ”högre” kille. Vi köpte ju en matta som hade ett tjockare ytskickt för att tåla lite mer, men det hjälpte tydligen inte. Våran förra matta var trasig och ful, men den hade definitivt inga märken efter katten! Nu får vi se vad som händer med detta :(


Anna A frågade förut vad sonen gör på korttids. Ja, det varierar nog en hel del. I vintras blev det en hel del snowracer, en period har de åkt nästan varje gång till simhallen och badat, de spelar en del Wii och dataspel, de spelar kort och andra spel, åker in till stan ibland. Ibland har de gjort större utflykter som t ex Liseberg, Universeum, Navet, Bodaborg m m. Han har också varit med hem till ett par av killarna. Nu i helgen var han med reserven O hem och det gillar sonen. O spelar nog en del på pianot för sonen och det har han alltid tyckt om. Han har också fått följa med E hem till hans mamma och småsyskon. Då har han "lekt" med E:s syskon och varit väldigt nöjd med det. Varje fredag är det pizzerian som gäller. 

Jag har säkert missat nåt och allt vet man kanske inte om heller ;) Man får ju dra ur honom vad de gjort och sällan vill han berätta så mycket. Men han mår bra och trivs, det gillas av  oss föräldrar! 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter så härligt att sonen trivs så bra på kortis. Jag hoppas ju på samma sak härhemma så småningom.
MEn alltså, vad är det för s**t matta ni fått? Det verkar ju inte klokt att det ska se ut så efter två veckor, speciellt om man bett om och betalat för en matta som ska vara extra tålig?
Hoppas verkligen att de åtgärdar det hela kostnadsfritt åt er. Det låter ju inte som de kan sitt jobb...
Skönt med lite egen tid på eftermiddagen i solen och värmen idag. Fina kort som alltid.
Kram på dig bästaste Bellan//Lena

Mamma Zoffe sa...

Vad härligt han har det med grabbarna :-) blir så varm i hjärtat av att läsa det!!
Hoppas ni får rätt när det gäller mattan..herregud en liten lekfull katt borde det väl ändå tåla..

stora kramen

Anna A sa...

vad underbart att eran son får göra så roliga saker:)

Hur fixar sonen att åka till liseberg och sådana större ställen?

Och eran matta suck vad jobbigt att det ska bli så. att det alltid ska vara något som krånglar