måndag 4 juni 2012

Uppdatering med bildbomb

Nu är det väl dags för en ordentlig uppdatering här! Turbo var ju på korttids från torsdag - söndag, alltså ett extra dygn mot vad han brukar. Personalen Mt och T har jobbat med honom så det var som vanligt iaf. Skönt när man kan vara borta och lämna Turbo i goda händer och man vet att det fungerar utan problem. De fixade också både lämning och hämtning på skolan.




Under T:s dygn hade de fått besök av en ny kille (Ok) som ska jobba nåt dygn på sommaren med Turbo. Alltid lika jobbigt med ny personal, men jag hoppas det ska fungera efter att de lärt känna varann lite mer. Nu var det första gången de träffades så det är för tidigt att säga än, men den stunden hade iaf gått bra och Turbo tyckte han var trevlig :) Det är behövligt att det kommer in en tredje personal runt Turbo på korttids, det är väldigt sårbart med enbart två stycken. Det räcker ju att en av dem är sjuk så blir det struligt. Hittills har det alltid löst sig på ett eller annat sätt men det blir enklare om det fungerar med tre personer.

Anledningen till att Turbo skulle vara på korttids ett extra dygn, var att jag och mannen skulle iväg med firman tidigt på fredag morgon. Vi åkte redan 6:30 och var borta till sena kvällen. På programmet stod bl a ett par studiebesök hos kunder. Så här såg vi ut när vi besökte den ena kundens antiseptiska avdelning:




Vi fick inte släppa några partiklar eller spår efter oss så det var därför vi hade den där lustiga beklädnaden på oss. Det var hos vår största kund, de som gör de där förpackningarna man har mjölk, yoghurt, juice, grädde m m i ;) Intressant var det iaf och ett par av våra medarbetare hade aldrig varit med dit nån gång. Man fick förstås inte fota därinne men när vi var på deras lager så frågade jag om jag fick ta nån bild - och det fick jag! Lagret är nämligen gigantiskt och det kör runt höga robotar som plockar ner detaljer högt, högt uppifrån de översta lagren.




Sen hade vi lite festligheter på kvällen tillsammans. Vi är bara sex stycken i företaget så vi är ett gott litet gäng som trivs med varann. En ny liten favoritförrätt har jag fått. Vi åt chevreost med honung och parmaskinka som förrätt och det är enormt gott! Undrar om mannen skulle kunna lägga till det på sin meny nån gång tro?? ;)




Trött blev man innan den dagen var slut, men intressant och kul var det!







Lördagen hade också en del på programmet. Det var dags för den årliga dressinåkningen igen. Vi har en kille i bekantskapskretsen som brukar dra ihop några stycken till en dag då vi åker. Ett par släktingar kom hem till oss vid lunchtid innan vi drog ner till dressinerna. Vi får väl säga att vi hade tur med vädret iaf. Regnmolnen gick runt oss och vi fick bara nån droppe på oss, men lite blåsigt och kallt stundtals. Men hellre det än en massa regn. Eftersom jag och mannen var lite halvkrassliga så följde vi bara med halva sträckan. Vi stannade vid grillplatsen och fixade i ordning grillen tills de övriga trampat hela vägen fram och tillbaka till oss igen. Såklart att vi passade på att fota en massa också ;)






En grej var lite kul i samband med det här ;) Hon som hyr ut dressinerna frågade faktiskt efter Turbo - hon saknade honom!! Han brukar ju alltid vara med när vi åker och detta var första gången vi inte hade honom med. Men förra året blev det ju inte så bra.... vi fick avbryta hela turen.... och för bara några dagar sen så förde han själv det hela på tal och tyckte vi skulle hoppa över det i år. Läs gärna HÄR ifall ni undrar vad som hände! Att vi skulle åka när han var på korttids har vi hållt hemligt för honom, han vet inte ens om att vi haft släktbesök här och vi har sopat undan alla spår tror jag.







Våra släktingar stannade till söndagen då de åkte hem framåt lunchtid. Trevligt att träffas igen för nu var det mer än längesen vi sågs. Skandal, men det är inte så lätt att få ihop det eftersom det är svårt med Turbo och gäster i huset. Men, men, vi sa iaf att vi måste skärpa oss och ses oftare....

Sen var man trött igen men kul hade vi haft hela helgen iaf. Turbo hämtade vi som vanligt på söndag eftermiddag och han visade inga tecken på nån oro eller dåligt humör eller nåt sånt. Så härligt och skönt!




Skoldagen idag verkar ha gått lysande också. Turbo var på ett strålande humör när han kom hem här i eftermiddag. Det är assistent C och vikarie P som har hand om Turbo och det verkar gå hur bra som helst. Turbo har sagt till vem som ska sitta med honom vissa av stunderna och de lyssnar till honom. De försöker göra det så bra som möjligt nu när läraren Nk har semester. Kanonbra jobbat av dem och det uppskattar vi! Assistent C har ringt mig efter varje dag här och informerat mig över hur bra det gått - superbra med den kontakten för man är ju lite orolig när det inte är som vanligt för Turbo!

Nu får det vara nog med uppdatering för idag :) Kram på er alla ♥

Inga kommentarer: