måndag 11 juni 2012

Soffdag

Hur kan dagar se så olika ut i Diagnoslandet? Här har vi varannandagssystemet just nu. Lördagen var kanonbra och harmonisk och glad. Söndagen var jobbigt labil och idag är vi glada igen... mycket märkligt!

Igår kväll ringde skolans assistent C till mig för att berätta att hon inte skulle komma till skolan som idag. Hon hade lagt sig i ett elakt ryggskott! Så typiskt tyckte hon själv, när Turbo är så beroende av kända personer omkring sig. Fick pejla läget med Turbo och berätta för honom att det bara fanns lärarvikarien P runt honom då... Det blev bom stopp direkt! Inte en chans att han skulle gå till skolan ens om han inte behövde ha några lektioner.... Ingen idé att tvinga honom till skolan för att vara med personer han inte känner sig riktigt trygg med än, då kan man förstöra deras relation för tid och evighet sen. Bättre att låta det vara och att de har en chans att fixa en bra relation senare ifall det blir en fortsättning. Så det fick bli en hemmadag idag!




Jag får säga att det passade ypperligt för Turbo att vara hemma idag med lite sovmorgon. Han har varit dunderförkyld idag och troligtvis ändå fått vara hemma. Bra tajming där. Jag och Turbo har haft en fantastiskt bra dag och haft det riktigt mysigt och gott. När han är hemma från skolan så släpper man allt fokus på annat och bara ägnar sig åt honom. Jag satt mig i soffan tillsammans med honom och tog fram lite jobbpapper. Fick faktiskt en hel del gjort på dem även om jag hade ett öga i papperen och ett öga på honom ;) Jag får hela tiden vara beredd att rycka in när det behövs. Och det blev många avbrott för mig, men det vet jag ju att det blir så det var lugnt.




Vi har skrattat och skojat och haft det allmänt bra trots Turbos förkylning. Rätt vad det var drog någon av oss ett skämt som han tyckte var så otroligt roligt, då upprepar han det flera gånger under dagen sen och tycker det är lika roligt varje gång - och jag hakar förstås på ;) Är han glad så är jag glad! På eftermiddagen drog vi på lite Spotify här, då tyckte jag att vi hade det alldeles för tyst och lugnt. Som tur är har jag och Turbo hyfsat samma musiksmak så vi slipper bli osams över vad som ska spelas. Han nöjer sig med mina listor :)
Vi tittade också på lite roliga YouTube-klipp med bl a katter. Det kan bli hur roligt som helst ibland!




Nu är det bara kvällen kvar här av den här dagen och förkylningen har lugnat ner sig lite. I morgon tänker han åka till skolan igen, säger han. Då är korttidspersonalen T inhyrd på skolan så då är det inga problem med personal för Turbos del, även om ass C skulle vara borta fortfarande. Men, han vill att jag kör honom till skolan.... ja, det kan jag väl om det nu hänger på det....

Go´kväll på er alla ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Det är inte lätt med alla snabba humörsvängar, ibland hänger man inte med ! Hoppas han kryade på sig. Här har vi en hemmadag med en förkyld tös så vi tog nog över den stafettpinnen kanske ;) ?
Tycker ni verkar så bra med honom. Kramar