lördag 30 juni 2012

Hab-planer m m

Det var lite småstruligt på fredagsmorgonen också med Turbo, lite strul på korttids men fina T ryckte ut på sin enda lediga dag och räddade situationen. (Har ju sagt att det är ansvarstagande personal.) Till slut så lämnade jag Turbo på korttids och nu är Turbo kvar där över helgen så vi har lite ledigt. Idag har jag varit en duktig flicka och dragit i handbromsen eller nödbromsen eller vad det heter. Den här veckan som gått har varit lite väl stressig och jag känner att jag måste ha en dag då jag inte har en enda tid att passa eller ett enda måste att uträtta och inte behöva träffa en enda människa. Idag fick det bli en sån dag då jag skärmade av omvärlden! Ställde in det som var planerat och bara var i stället.

Så det blev en sen frukost idag, men så lyxigt det känns att i lugn och ro sitta på verandan med mannen och t o m kunna läsa tidningen i fred! Det känns hur väl vi behöver denna avlastning.




Sen har dagen gått i sakta mak här och jag har donat lite här hemma i min egen takt. Mannen har donat lite också :) Just det ja, ETT måste fanns det på min lista idag - klippning av mannen! Han hade blivit alldeles för långhårig så det blev en rejäl hög! Han tyckte "högen" var ljus, så jag fick väl upplysa honom om att han blivit gråhårig.... Japp, det kommer förr eller senare :)
Förresten så har jag en underbar man - ni skulle bara höra lite av hans planer inför semestern med Turbo... återkommer när det övergått från planering till spikat schema. Vi måste förankra det hos Turbo också och se om han är med på noterna...




Jag får väl ta och berätta lite av vad psykologen på habiliteringen sa igår när hon ringde mig. För ett par veckor sen när jag och mannen var in till hab och träffade henne och den "nya" som tar över, så spånade vi lite hur vi ska gå vidare med Turbo och den KBT som inte finns att tillgå på hab. Vi kom inte fram till något då, men psykologen fortsatte att fundera. Eftersom KBT inte finns så får man försöka få det bästa alternativet som finns. Psykologens förslag nu är att vi ska få hjälp av en psykolog som vi haft tidigare på hab men som tyvärr har slutat där. Vi gick också en kurs med henne och hon var suveränt bra. Många har också erkänt henne som den bästa psykologen. Ingen visste förstås om hon ens ville åta sig det här fallet och de visste inte heller om habchefen var villig att godkänna detta. Men nu lämnade de positivt besked om att detta blir möjligt!




Nu hänger lite på rektorn och chefen för korttids vad som händer med detta. Enligt hab är det det allra bästa om vi föräldrar, korttidspersonal och skolpersonal får handledning av en och samma person. Och det är ju inte svårt att förstå. Men det gäller att det passar in i de övrigas planering också. 
Detta lät ju väldigt bra om det nu inte finns att tillgå det vi efterlyst. Skönt att de ändå vill göra nåt bra av det iaf. Nu får vi vänta och se för det är mitt i semestertider här. Härligt att det rör på sig iaf!


Nu ska jag och mannen ta till vara på resten av den här sköna dagen och först ge oss ut på en cykeltur. Sen blir det nog lite mera slappa av och kanske ett glas rött - nä, det behövs inget kanske, det BLIR ett glas rött! 
Kram på er ♥ 

1 kommentar:

Nina sa...

Bra! Ja, att du hittat handbromsen och använder den innan det blir tvärnit..

Lycka till med planerna nu, hoppas verkligen det kommer funka så småningom!

Kram Nina!