söndag 24 juni 2012

En fantastiskt bra helg

En riktigt mysig och go´ helg har vi haft! Turbo har varit helt underbar och mått förträffligt! Det är så jag och mannen har undrat vad det är med vår son?? Men tydligt är det att allt runt honom fungerar utmärkt och att han trivs med den personal han har omkring sig - så härligt att se hans välmående nu ♥ Men det är långt ifrån ett normalt liv i en familj, men efter en sån här helg så klagar vi absolut inte. Så här såg det ut igår när Turbo satt och programmerade på sin laptop :)




Ett enda utbrott har vi haft under helgen och det rådde jag för... eller... det är väl sånt som händer... Man kan ju inte ha allt i huvudet. Det är så att efter det att vi fick ny el indragen i huset så kan vi inte köra både diskmaskinen och micron samtidigt för då går en säkring (ska ringa elektrikern i morgon). Naturligtvis glömde jag det igår kväll när jag skulle värma lite mat i micron. Diskmaskinen hade gått en timme och den går tyst så inte tänkte jag på det! Säkringen gick och därmed får Turbo problem med den stationära datorn och måste starta om nåt program där. Utbrottet var ett faktum!




Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men jag bemötte honom på ett lite annorlunda sätt än jag brukar.... eller nej, mitt tänk var nog lite annorlunda kanske. Nu när jag har läst mer i kursboken och efter vårt samtal med psykologen på hab så går jag ett steg till i mitt tänk. Nu är jag lite inne på att han ska lära sig att hantera utbrotten. Dit har vi långt, men tänket finns hos mig, men jag kan ju inte dra det fullt ut än innan jag går igenom det från början med Turbo och sen spinner vidare på det. Dit har vi också långt.... Men jag analyserade gårdagens utbrott och Turbos sätt att reagera, på ett annat sätt än jag gjort tidigare. Och jag TROR PÅ att det ska gå att påverka Turbo till det bättre trots att det är ett STORT projekt, frågan är om jag kommer nån vart själv.... vi får se. Jag tyckte ändå att det fanns en tendens till att kunna få honom att stanna upp och tänka till lite.... jag vill tro det iaf. Men visst är det lätt att tänka positivt nu när vi är inne i en period som är lugnare och vi har färre antal utbrott, annat vore det om dagarna fylldes med utbrott från morgon till kväll. Och det är säkerligen mycket lättare att få Turbo att stanna upp nu när han är i bra balans.




Vårt schema när det gäller coca-cola har fungerat över förväntan över helgen. Nästan så man blir lite chockad, inget som helst tjat om att få mer än det som står på schemat och Turbo har varit duktig med att spara ransonen till middagen. Inga sura miner om det heller. 
Jag blir inte klok på detta egentligen! Om det vore ett riktigt beroende, hur kan det då vara så lätt att bryta bara genom ett schema?? När vi inte haft schema så har han vid vissa tillfällen fått utbrott när man nekat honom. Likadant var det med alla sötsaker som han hamnade i beroende av tidigare. Detta löste vi också med schema på hur mycket han fick äta och det löste sig lika enkelt. Att det är ett beroende är jag ganska övertygad om. En period när det var som värst så låste jag in allt sött - trodde jag iaf. Tills jag hittade honom med en burk vaniljsocker bredvid sig som han åt nävevis ur - det kallar jag beroende! Skönt när det går lätt att åtgärda iaf.




Så sammanfattningsvis har detta varit en fantastisk helg ur våra ögon sett och vi tackar och tar emot! Nu tar vi nya tag inför en ny vecka och väntar med spänning på vad den har att komma med. Något intressant tror jag iaf väntar runt kröken. Ha nu en fortsatt go´ kväll ♥

1 kommentar:

Annelie L sa...

Så skönt att schemat fungerar så bra. Han behöver nog ha ramarna om hur mycket han får dricka eller äta av sötsaker, då ser han klart och tydligt och kan fördela flaskorna utefter hur många han har att tillgå.
Härligt att det fungerar så bra och att han verkar må så bra just nu. Bara att njuta och hämta upp de krafterna som halkat lite på efterkälken<3
Kram vännen// Annelie