tisdag 12 juni 2012

Trasigt och snorigt

Det blev skola idag för Turbo trots en hemsk förkylning. Han ville verkligen till skolan men det var nära att jag stoppat honom för han var inte speciellt bra. Jag får hoppas immunförsvaret är på topp hos dem han har varit i närheten av idag ;) 
Idag jobbade alltså korttidspersonal T med Turbo på skolan och allt hade nog gått bra. Lite städning stod på schemat och resten var väl "lek" eftersom det är skolavslutning i morgon. Blir inte mycket gjort de sista dagarna innan avslutningen och så är det ju för alla. Blev lite nostalgisk här och mindes förra årets skolavslutning då Turbo slutade 6:an och därmed också slutade på den skola han gått på sen förskoleklass. Så HÄR skrev jag om den dagen för ett år sen ♥ Fantastiskt hur bra det blev med den planeringen och förberedelsen för Turbo! 




En mycket förkyld kille kom alltså hem från skolan på eftermiddagen och vi tog ett krig direkt! Varför vänta när man kan få det avklarat på en gång så är vi av med det sen ;) Nja, skämt åsido. Vi har ett problem.... eller inte bara ett, vi har flera. Men idag dök ett av dem upp till ytan. Och så länge vi inte gjort upp ett bildschema och/eller seriesamtal om detta så har jag svårt att tackla det på rätt sätt. Varje gång det kommer upp så blir jag påmind - ja just ja, det var ju det jag behövde göra i ordning! Just vid utbrottstillfället så går det inte att göra nånting åt utan det måste ske vid lugna tillfällen med förberedelse. Vi har flera såna grejer nu, men får ta en i taget. Vartefter problemen dyker upp så skriver jag upp dem på en lista och sen får vi ta det mest akuta först. Och detta är saker som inte är något större problem för stanardbarn, men för ett barn med diagnoser så måste man använda sig av bilder och ligga steget före m m. 

Efter utbrottet så har det varit lugnt i em, förutom allt snörvel och även hosta nu. 
En annan sak man kan bli lite lätt frustrerad över är detta:




Det är andra dagen i rad som Turbo satt på sig en hel T-shirt på morgonen och den ser ut så här innan dagen är slut.... Vad gör man? Hur kul är det att skicka iväg sin son i trasiga kläder? Får försöka hitta några superduperbilliga T-shirts nånstans och köpa en laddning...  Tror det kan bero på nån typ av oro, men vet inte exakt vad det gäller. Det behöver ju inte vara nån "stor" sak som oroar honom, men vi vet ju att i morgon så är det skolavslutning och sen är det sommarlov. Det är två saker som inte är nån riktig hit i Diagnoslandet. 
Det är nog dags för oss här hemma och skärpa upp användandet av schema och bilder. Vi har använt det lite sporadiskt och vid speciella tillfällen, men nu inför sommarlovet ska vi nog styra upp lite så han får en överblick iaf två veckor framåt. Får nog jobba på detta i helgen tror jag. Ja, som ni ser så finns det att göra :) 

Nu får vi ladda inför morgondagen och jag hoppas den ska avlöpa fint och lugnt. Kvällskramen till alla som vill ha ♥

Inga kommentarer: