onsdag 6 juni 2012

Farligt nät

En ledig dag insprängt i veckan... nä, det gillas inte här! Det frångår de vanliga rutinerna och då blir det labilt. Sen sitter det i lite grand att gårdagen inte var sig lik för Turbo med vikarier och vikarier på skolan - ingen av de som han är mest van vid fanns på plats. Men vi får ändå säga att det avlöpte hyfsat bra igår eftermiddag och kväll, det hade kunnat vara värre. Idag späs alltså det något labila på med en ledig dag. Men nu är den snart slut, vi ska bara klara av det sista också - kravet med duschmomentet innan läggdags.




Idag har jag förberett honom extra tydligt var, när och hur duschandet kommer att ske, är en aning trött på utbrott nu. Jag är inte helt återställd från min väggpåhälsning så orken och tålamodet tryter lite. I morse trampade jag dessutom i klaveret.... och det dåliga samvetet kommer ifatt en och klamrar sig fast ett bra tag sen. Jag skulle ge mig iväg till jobbet och skyndade mig i morse för att det inte skulle gå överstyr för Turbo innan det bara fanns en vuxen omkring honom. När jag skulle gå så gick han över gränsen med mig och jag sa till honom på skarpen som man gör med standardbarn - tänk vad lätt man halkar in i det som egentligen sitter i ryggmärgen på oss men som man inte FÅR använda sig av när det gäller Turbo. Jag vet ju att det ger motsatt effekt, det triggar bara igång utbrott.




Innan han lägger sig ikväll ska jag rita upp några bilder angående beteendet och visa vad som är rätt att göra och vad som är fel. Kanske kan han förstå genom bilderna och det tror jag han gör, det gäller bara att få fram innebörden på ett enkelt och bra sätt.... ska klura lite.




Som sagt, så har jag inte haft tålamodet med mig idag, men ändå försökt lägga band på mig. Men tänk hur det kan bli!! Nu VARNAR jag er för att klicka på länken här nedan innan ni läst klart min utläggning om den!!! Både jag och Turbo satt i soffan med var sin laptop framför oss. Jag surfade runt på min medan han var djupt inne i ett spel. Jag läste en proffsfotografs blogg (http://pontushook.blogspot.se/), han har så otroligt fina bilder. Men så hade han skrivit så här i ett inlägg:  Tänk vad en bokstav kan göra skillnad i en websideadress. Kolla denna till exempel: http://www.aftonblabet.se/
Och som jag skrev: KLICKA INTE direkt. Har ni personer med NPF omkring er eller andra personer som är rädda för chockerande saker som ljud m m så vänta tills ni är ensamma. Jag hade ju ingen aning om vad som fanns på den där sidan så jag klickade av ren nyfikenhet.... med resultatet att min son blev väldigt rädd och därmed fick ett utbrott! Japp, så kan det gå! Jag hoppade också till men gapflabbade åt det hela, men stackars Turbo fattade inte alls vad som var på g.... jag fick ducka ett tag sen.... men det gick väl över så småningom. Det är farligt att surfa på nätet ibland!

Nu väntar kvällsbestyren på mig. Kram på er alla ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

ha ha ha!!! jaa du, den "gubben" var fin:D
Trist när det är så orutinerat så det kommer en ledig dag mitt i veckan, förstår inte vem som planerar kalendern :)
Hoppas att det går skapligt trots allt, det behövs dessvärre inte så mycket efter en väggkänning för att man ska vara snubblande nära den igen. Man blir helt enkelt känsligare efter en sån resa, så var rädd om dig när du kan!
Kram på dig finaste vännen

Annelie L sa...

Usch ja, det kan jag förstå att han blev både rädd och arg över det skriket....
Hoppas det gick över så kvällen blev bra med duschrutiner och allt vad där skulle vara.
Vilka fina bilder du har i bloggen idag, ja det har du ju alltid förstås <3
Ha det bra vännen// Kram Annelie