torsdag 7 juni 2012

Laddade för utbrott

Skönt med en vanlig dag idag... men så värst vanlig blev den ju inte....
Kan väl börja med att berätta att det inte blev nån dusch igår för Turbo, vilket verkligen hade behövts. Jag hade ju gjort i ordning ett extra bra schema och han var med på noterna, sen när han reste sig och skulle gå in i duschen så hände något. Exakt vad som hände vet vi inte men vi misstänker att det har med blodtrycket att göra. Det svartnar ofta för honom när han reser sig upp (han är ju ganska lång...) men denna gången blev det nog extra häftigt och konstigt. Han sa att det kändes lite annorlunda mot vad det brukar.

Han fick vila sig lite, men vi slog genast bort duschtankarna eftersom ett utbrott låg på lur. När han mår dåligt kan han inte tackla den känslan utan det kommer då som utbrott. Ingen idé att pressa honom vidare. Men det var iaf nära att duschandet skulle gått smärtfritt :) Vi satsar på det idag i stället!




I morse fick jag iväg honom med taxin utan mankemang och jag hade inte en tanke på att skoldagen skulle vara lite annorlunda. Turbo sa inget heller, men hade det säkert i huvet. (Tyvärr låg hans fickschema kvar i skolan så jag blev inte påmind i morse.) Psykologen från habiliteringen skulle ju komma på besök på skolan idag och vara hos Turbo en hel del. De har aldrig träffat varandra så det var nytt för dem båda. Innan hon kom strax efter nio så hann Turbo med ett utbrott!

Det berodde säkert på en kombination av att han var spänd inför besöket och att lärarvikarien P sa en mening som inte landade i bra jord. Det gäller att känna Turbo mycket väl om man inte ska råka ut för en sån sak, och P har varit för kort tid med honom för att känna honom på djupet. Men de hade rett ut det och det var frid och fröjd mellan dem igen sen. Sen hade det tydligen gått bra så länge psykologen var kvar iaf och det är ju skönt det.
Så nu har hon gjort sitt besök och det är bara att vänta på utvärdering från hennes sida och så får vi se hur hon tycker vi ska fortsätta....




På förmiddagen idag fick jag återbud från assistent N som brukar vara här hos Turbo på torsdag eftermiddagar!! Inte populärt! En annorlunda dag på skolan med utbrott och sen återbud från N som Turbo längtar efter - bara för mig att förbereda mig för utbrott hemma också. Jag hade ju en stund på mig att förbereda mig mentalt över den hemska eftermiddag vi skulle få. Tänkte så det knakade - hur ska jag förebygga, hur ska jag ladda upp med positiva saker m m??

Huset är nyröjt och nystädat så det ligger inte så mycket grejer och skräpar så jag gick ut i bilen och hämtade in lite av det som ska till återvinningen - typ gamla tidningar. Jag placerade ut dem i olika högar där jag kunde tänka mig att Turbo skulle befinna sig vid ev. utbrott.






Vid utbrott så tar han det som ligger närmast och kastar och/eller har sönder så jag tyckte jag var riktigt smart ;) Jag släpade också fram den tunga boxningssäcken som vi ställt undan eftersom den ändå inte används. Men nu om nån gång så tänkte jag att vi skulle få till ett "bra" utbrott! MEEEN, det kom inget!! Än är ju dagen långtifrån slut och det hinner hända mycket men det där första katastrofala kom aldrig och glad är jag för det. Räddningen blev nog ändå att jag kunde linda in det negativa i lite positivt. Assistent N erbjöd sig att spela en stund med Turbo via nätet så det blev ju ändå nåt bra av det hela. Jag ska packa ut mina gamla tidningar i bilen igen och köra iväg dem till återvinningen ikväll, haha :)




Som sagt, dagen är inte slut än och det lär visa sig om det ligger nåt och gror hos Turbo som behöver ut, men just nu känns det ganska lugnt. Jag hoppas att det inte kommer fram nåt för i morgon vill jag ha en vanlig fredag!
Nu tänker jag lämna hemmet strax och mannen får ta hand om kvällen här hemma. Jag kommer hem när Turbo är nattad :) Kram på er ♥

Inga kommentarer: