torsdag 11 april 2013

Svajigt... och mysigt

Ja, hur blev den här morgonen då? Jo, den blev en aning svajig men allt gick bra. Men det gällde att styra sin tunga och inte tappa koncentrationen på att vara pedagogisk och ha tålamod, så lyckades jag med att få iväg Turbo med taxin. Väl framme i skolan så hade han varit en aning dallrig där också, men det lättade nog frampå dagen.

När han kom hem efter skolan så var han på rätt bra humör och han sjönk ner i soffan med sin iPad och jag förstod att han behövde vara i fred och varva ner lite. Jag fanns i närheten på lagom avstånd från honom och utan att distrahera. Jag var tyst som en mus och till slut så började han prata lite med mig. Av det han sa så förstod jag att han väntade på att assistent Nisse skulle dyka upp. En timme efter Turbos hemkomst var det dags för Nisse att komma.




Idag funkade det alldeles utmärkt mellan dem redan från start. Det var en fröjd att höra dem komma igång direkt och Turbo kändes väldigt lugn och belåten i situationen. Den utbildning som påbörjats via assistansbolaget med Nisse har nog varit väldigt nyttig och gjort susen. Nisse har fått mer kött på benen och vet lite mer hur Turbo fungerar i o m att vi under utbildningstiden kartlagt Turbos beteende mera detaljerat.
Nisse har också gjort egna ansträngningar och djupdykningar i en del av den programmering på datorn som Turbo håller på med. Det gör att de får mera gemensamt och kan lösa lite problem ihop och det känns jättebra!

När Nisse gav sig iväg i kväll så sjönk Turbo ner i soffan och jag förstod att tröttheten var på väg och att det inte skulle bli mera gjort för honom idag. Vi skippade duschningen eftersom han varit lite dallrig senaste dygnet. Jag ville inte trigga igång nåt nytt nu när han väl var lite lugnare och han verkade trött. Vi båda hade en mysig stund i soffan där vi spelade spel mot varandra på var sin iPad. Sååå mysigt när han är så där lugn och go´ ♥




Eftersom Turbo var så lugn och tillfreds i kväll så drog jag inte upp incidenten med Otto i dag heller. Jag ville inte förstöra något.... Men jag får ta det på lördag och jag hoppas det fungerar då. Då är det iaf ingen skola han ska iväg till utan vi har vår egen lunk här hemma då. Jag känner att jag behöver pejla lite hur han känner inför Otto så det inte ligger kvar nån fnurra mellan dem. Det är bra om det reds ut innan de träffas igen så de vet var de har varann. Men först är det fredag och sista skoldagen för denna veckan. Den skoldagen ser lite annorlunda ut om Turbo vill det och det verkar så. Men det kan ändras i morgon bitti, vi får se. Personalen går efter Turbos dagsform och följer det han fixar just för den dagen och det känns ju skönt.

Go´kväll och kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Yes! Inga koder att fylla i ;)
Hoppas helgen blir lugn för er!
Kramar om!
Nina