tisdag 16 april 2013

Vår och lugnt!

Idag har varit en sån där halvrisig dag för mig. Tröttare än tröttast, huvudvärk, lite yr m m. Men jag har tagit dagen i min egen takt - iaf när Turbo var i skolan. Det får bli så ibland.
Turbo däremot, är inne i en mycket lugn och härlig och glad period! Morgonen flöt på bra, även om jag är på helspänn för det behövs så lite för att det ska gå snett. Men han trivs bra i skolan nu, det är tydligt och klart. Trots att hans stora trygghet - resurspersonen Tina - fattas fortfarande så fungerar det med harmoni. Jag är glad att jag fick iväg Turbo till skolan första och andra dagen Tina var sjukskriven, trots att han satte sig på tvären lite. Hade jag inte fått iväg honom då så hade det varit svårt sen. Men nu kom han iväg och sakta men säkert har han klarat av det. Vi hoppas naturligtvis att Tina snart ska vara tillbaka så allt blir som vanligt igen.

Det var lite extra roligt att läsa i kontaktboken efter skolan idag. Turbo gör positiva framsteg - om än ganska små - men för oss är det stort. Kul också att se att skolpersonalen gläds åt det lilla. Framstegen har kommit i o m att de två nya eleverna har börjat på resursskolan. De påverkar Turbo i rätt riktning på vissa plan och det är ju fantastiskt bra. Dessa två elever är lugna elever som inte har några sociala problem som min Turbo har. De är duktiga på att ta hänsyn till Turbo och hans sätt att vara, så det är en lyckad kombination tror jag.
Nu har värmen kommit även till oss så idag känns det som att våren anlänt på riktigt. Det första Turbo sa när han kom innanför dörren efter skolan var: "När ska vi cykla?" Cykla är det enda sättet att få honom att röra på sig och man är dum om man säger nej när han vill ut en sväng. Så det var bara att trotsa min trötthet och min huvudvärk och ta fram cyklarna och inviga dem för säsongen! Vi trampade på en runda och han valde en runda med ett par branta backar. Han har suttit stilla hela vintern framför datorn men trampar på ändå så jag fick ligga i för att hänga med. Men den som var tröttast när vi kom hem var nog ändå Turbo :)
Nu hoppas jag att vi kan cykla var och varannan dag, det behövs verkligen för Turbos kondition. Om ett tag hoppas jag att vi tar de där branta backarna utan att flåsa alltför mycket :)

Eftermiddagen och kvällen här har varit lugn och glad. T o m duschproceduren gick galant ikväll utan större protester, men med en del förberedelse och planering förstås. När Turbo är ur slag så brukar det vara en jobbigare procedur, men idag är han på topp och då gick det bättre.

Bara nattningen kvar och jag hoppas den går lika smidigt och fint.
Sov gott alla, när det blir dags för det! ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Det låter som ni haft en toppendag! Skönt med perioder som flyter på och det där med kondis *harkel* det tar vi en annan gång =D
Kram på dig bästa Bellan

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tina sa...

Vad härligt att läsa om allt positivt ! Samma här med cyklandet, bara att gilla läget när tillfälle ges att tösen vill röra sig. Vad gör man inte !? Hoppas ni får det fortsatt lugnt och bra, kramar i massor