söndag 14 april 2013

Stolt!

Hmm.... klockan sprang fortare än mig här på kvällen så jag kikar bara in lite snabbt här. Det får bli mer i morgon från mig.

Jag vill iaf berätta vad som hände i skolan i fredags. Är lite stolt över Turbo och glad för hans skull!
Det var en tillställning i aulan där en man föreläste om vad han tagit sig för med i livet. En spännande berättelse. Turbo var informerad om det och han fick själv avgöra om han ville gå dit tillsammans med en lärare. Han ville detta och jag ringde läraren Tyra på kvällen innan så jag kunde svara på alla Turbos frågor om detaljer och hur de skulle lägga upp det.
Han hade fortfarande chansen att backa på morgonen om han inte ville gå, men de hade knallat dit direkt när han kom med taxin till skolan. Det tar bara några minuter för dem att gå från resursskolan till den vanliga högstadieskolan. De kom till aulan före alla andra elever så de kunde ta plats närmast utgången. Turbo hade bara att säga till om han ville avlägsna sig i förväg innan det var slut. Men Turbo hade suttit där i 2,5 timmar och lyssnat och tyckt det var jätteintressant! Bra gjort, tycker jag!
I o m att hela högstadiet var där så såg han också sina gamla klasskamrater. Han gick ju i vanlig klass i sex år, eller sju om man räknar med 0:an. När han började 7:an skildes han från dem och började i resursskolan i stället. Jag frågade om han sett vissa elever i aulan, men det blev nog för känsligt. Jag fick inte ställa för många frågor om det utan han tyckte vi skulle byta samtalsämne.... Man vet ju inte riktigt vad han tänker eller hur han funderar i det ämnet även om han trivs bra där han är nu och är medveten om att han inte skulle fixa den vanliga skolan.....

Nähä, det får bli mera ord från mig i morgon för nu stoppar jag för idag! Kram på er finingar ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Wow ! Det var bra gjort att fixa att vara där så länge ! Gamla klasskompisar och koncentration och mycket intryck på en gång ! Förstår att du är stolt ! Det blir nästan jag med över honom :) Kanske känns det för honom att se de gamla kompisarna, även om han vet att det inte skulle funka så kan det nog kännas just då och just därför ? Det är svårt med känslor många gånger <3 kramar

Mamma Z sa...

Vad glad jag blir på era vägnar!! Härligt!

Och jag fick verkligen nytta av tips du tidigare tagit upp gällande Turbo som jag nu testade på Junior som man skall vidarutreda inom autism speckrat..och se..det fungerade :)
Härligt när man har matnyttiga tips i bakfickan av andra!
Vad jag gjorde? Ritpratade eller seriesamtal kanske du kallar det för..

KRAMEN