tisdag 23 april 2013

Stress, stress och fel

Vilken dag det här blev.... men jag har iaf ingen huvudvärk även om jag är trött nu.... än så länge! ;) Jag visste i förväg att den här dagen skulle bli stressig, sen ska det naturligtvis köra ihop sig lite extra när vi ändå håller på!
Jag gick upp lite tidigare än vanligt för jag skulle iväg ganska direkt efter att Turbo åkt med taxin till skolan så jag behövde vara så gott som färdig när jag väckte Turbo. När han åkt iväg hade jag tio minuter på mig och jag skulle bara..... ja, jag var "bara" tvungen att ringa apoteket och beställa medicin till Turbo som snart är slut. Alltså, man ringer inte till det lokala apoteket utan man ringer till nån central som ser till att medicinen kommer till hemapoteket dagen efter. MEN man behöver en kod för att få beställa och tror ni jag kom ihåg den däringa koden i stressen....?? Nejdå!! Försökte flera gånger, men misslyckades - bara att ge upp.

Hm.... lite smått panik. Något försenad kom jag iväg och hämtade upp mannen. Han fick köra resten av turen så jag kunde sitta och kolla på hemsidan om jag kunde fixa en ny kod för att ringa från bilen och fixa det. Det måste beställas före  kl 10 om man ska få det dagen efter, vilket jag behövde eftersom Turbo ska till korttids ett par dygn och behöver medicinen tills dess.


Påsgömma ;)

Jag lyckades inte få tag i nån ny kod utan vi kom fram till att jag fick missa början på handledningen vi skulle på. Jag uppsökte ett apotek på orten där handledningen skulle vara och faktiskt så hade de Turbos medicin hemma! Lite tur ska man väl ändå ha.... Den orten och det apoteket är större än vår lilla håla där vi bor, så chansen är ju större att de ska ha Turbos medicin hemma. Jobbigt att man alltid måste beställa här, tycker jag.

En halvtimme försenad anlände jag till handledningen hos assistansbolaget där mannen och assistent Nisse redan infunnit sig förstås. Men nu kändes det skönt att medicinbekymret var ur världen iaf!
När vi kom ut efter tre timmars lyssnande och lärande så hade vi förstås fått parkeringsböter!
Mannen hade parkerat på den parkeringen där vi stått ett par gånger innan när vi varit till assistansbolaget. Stor parkering med bra utrymme och aldrig i närheten av fullt. Vad vi inte sett är den skylt som står vid infarten att man måste ha parkeringstillstånd!! Japp, så är det! Men jag är glad för att det "bara" blev 200:- i böter. Det hade ju kunnat vara värre!

Sen stressade vi hem de 4,5 milen och jag kom hem en kvart innan Turbo anlände med taxin från skolan. Pust! Samtidigt som jag assisterar Turbo nu så försöker jag tvätta lite. När sen mannen kommer hem ska jag iväg nån timme ikväll. Sent i kväll får jag packa korttidsväskan så den är fylld i morgon bitti. Hej och hå - ingen rast och ingen ro!
Kram på er alla läsare ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Men kan dom inte ta hem medicinen när dom vet att ni behöver den? Så gör dom här. Alltså tar hem lite i lager för dom vet att det går åt. Vi har en medicin som dom har bytt tillverkare på, men vi vill inte byta till Sandra utan betalar hellre mellanskillnaden, så den brukar dom beställa hem så den alltid finns till oss..

Hoppas du kan varva ner lite nu, efter den där "flänga-runt-dan" och att ni får en bra ledighet!

Kramar om massa!
Nina

Tina sa...

Låter som en krånglig lösning med medicinen, håller med Nina ! Glöm inte att andas också vännen....blir lite trött bara av att läsa om dagen ! Kramar

mariellejohnsson sa...

Öh! Vilken dag! Ja nu är den slut i alla fall. Många många kramar från mig!