måndag 29 april 2013

Förändringar igen.... flera stycken!

Nu ska ni få en dellägesrapport av mig..... Att det kommer att hända grejer på skolfronten var vi införstådda med, men att det skulle bli mer än det vi räknat med - det var vi inte beredda på! En flytt av skolan.... vad sägs om det?!? Jag ska ta det lite från början så ni hänger med vad som ska hända inom en snar framtid för Turbo.
Läraren Palle kommer att gå i pension till sommaren och därmed slutar han jobba i skolan. Detta har vi vetat om ett längre tag och även Turbo har fått reda på det. Nu har det blivit klart vem som blir hans efterträdare och honom kallar jag Jocke här på bloggen. Det är en ung lärare, i 30-årsåldern ungefär, och han har bra meriter för jobbet. Han har behörighet i samma ämnen som Palle har haft plus några ämnen till. Dessutom har han utbildning som specialpedagog och har jobbat med elever med liknande diagnoser som Turbo. Men alla elever är olika och om kemin stämmer mellan Jocke och Turbo det återstår att se. Men så långt ser det bra ut iaf.

Jocke var på besök på skolan en stund idag och gick försiktigt fram. Ett par till besök är inplanerade under resten av terminen så de lär känna varann lite bättre. Sen blir det fullt ös fr o m nästa termin och läsår. Hoppas, hoppas att detta blir bra!
Jag har försökt jaga rektorn idag, men inte lyckats nå honom. Däremot ringde både LSS-handläggaren och läraren Tyra mig under dagen. Idag har det klubbats och bestämts att skolan inte får behålla sina nuvarande lokaler! Så samtidigt som det kommer in ny personal på skolan så ska man byta lokaler. Direkt efter sommarlovet ska man vara i de nya lokalerna.

Jättetråkigt att det ska bli så här igen att det händer mycket grejer på en och samma gång, men vi får hoppas att Turbo fixar detta också. Vi har konceptet med flytten av korttids i minnet och jag tror vi ska försöka få till den här flytten och förberedelsen inför den, på ungefär samma sätt som vi gjorde då. Ta bilder på lokalerna och sätta upp här hemma och även försöka så Turbo får gå dit och bekanta sig några gånger så han vänjer sig. Tyra hade varit och tittat på lokalerna idag och godkänt dem. Hon tyckte de skulle tillgodose Turbos behov bara de kommer igång och blir vana vid det nya stället.
Ett möte med rektor och skolpersonal ska det visst sammankallas till ganska snart. Det är välbehövligt, för det finns en ny grej till som väntar runt hörnet..... Jag hoppas mötet blir av omgående så vi får reda på ännu mer så jag kan berätta här vad som är i görningen......

Kramar om er alla ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Jaa du, nog händer det grejer allt! Inte en lugn stund för er. En massa förändringar hela tiden. Det är väl för väl att ni får reda på det i ganska god tid iallafall. Hoppas verkligen att den nya läraren går bra ihop med Turbo nudå, för då underlättar det förhoppningsvis flytten lite iallafall!
Kram på dig gumman <3

Nina sa...

Ojojoj, vilken otur ni har! Så fort det börjar bli lugn kommer nästa stora rörighet :( Men flytten av korttids gick ju rätt bra, trots allt så vi hoppas att det inte blir kaos för er nu.. Håller tummar!

Kramar om!
Nina

Tina sa...

Åh...jag trodde det skulle räcka för ett tag nu....
Håller andan och hoppas det går bra, så bra det bara går <3 kramar