fredag 12 april 2013

Nytt arbetsredskap

Den här dagen kunde se lite annorlunda ut än den brukar, beroende på Turbos dagsform. Han var förberedd på ett annorlunda moment i skolan och i går kväll ville han genomföra det, sa han. Jag ringde en av hans lärare igår kväll och pejlade lite hur de tänkt så jag kunde informera Turbo exakt om vissa detaljer. Han behöver naturligtvis veta i minsta detalj och även att det finns en utväg ifall han inte skulle orka med allt.

I morse var Turbo på bra humör utom den sista tiden innan taxin kom. Då förstod jag att oron började göra honom dallrig. Oj, nära till utbrott men jag skickade iväg honom med förhoppningen att det skulle rinna av honom på väg till skolan. Sen har jag inte hört hur det gått - om han genomförde det som de planerat eller om han hoppade av det i sista stund. Han hade den möjligheten om han ville ha det så. Eftersom jag jobbat hela dagen och mannen mötte upp Turbo hemma efter skolan så vet jag inte alls hur allt avlöpt. Får rapportera om det sen.
Nu tänkte jag ta tillfället i akt att rapportera om en sak som jag glömt att berätta om. För ett tag sen bytte vi assistansbolag och detta "nya" bolag har kartlagt Turbo en hel del och försöker hjälpa oss så gott de kan. Jag upplever dem som mycket duktiga på just autism, vilket inte det andra bolaget visade sig vara. Nu vet jag att det skiljer från kontor till kontor i landet så det kan variera mycket, tror jag.

Men iaf..... genom vårt nuvarande assistansbolag har vi för ett par månader sen, fått hem ett arbetsredskap som ska vara till hjälp för assistenterna att utföra sitt jobb på bästa sätt. Arbetsredskapet ser ut så här:
Eftersom Turbos stora och nästan enda intresse är datorer och främst programmering så ansökte vi (förslaget kom från assistansbolaget) om att få en dator som assistenterna kan använda samtidigt som Turbo använder sin. Detta gör att de kommer på en gemensam nivå och de har större utbyte av varandra.
Det skulle också kunna vara så att en assistent tar med sig sin egen dator och en annan inte gör det. Då blir naturligtvis den assistent som tar med sig dator, mycket mer populär hos Turbo. Nu kan de alla jobba utifrån samma förutsättningar. Suveränt bra!

Ni skulle ha hört assistent Nisse och Turbo igår! De hade djupa diskussioner i dataprogrammeringskonst och hade jättetrevligt ihop. Detta tack vare att det finns en dator att tillgå för den som jobbar med Turbo. Denna extra dator är ingen dator som Turbo tillåts använda, utan den ska enbart användas av den som jobbar med honom. Däremellan ställs den undan så inte Turbo blir sugen på att ta över den.
Det här är en förmån som vi inte hade en aning om att man kunde få, men nu när vi väl fått den så gör den en enorm nytta och den har gjort att Nisse stigit i graderna avsevärt hos Turbo. Så detta hjälpmedel behövdes verkligen hemma hos oss!
Nu ska jag packa ihop här på jobbet där jag fortfarande är kvar. Har kört en riktig långdag på kontorsstolen och det känns riktigt skönt att fått jobba i kapp lite. I morgon ska jag inte sätta min fot här på jobbet....
Nu hem till fredagsmyset! Kram på er och jag hoppas ni redan fredagsmyser ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Men toppen!! Åh, vad bra med datorn!! :) Så skönt att så mycket ändå funkar bra nu, trots en hel del förändringar och oro under våren.

Hoppas det gick bra "vad det nu var" i skolan också, och att Turbo kom hem glad och nöjd med dagen.

Kram Nina!

Tina sa...

Kanon med dator ! Låter som en genial ide att ha tillsammans med just Turbo som har ett sånt stort intresse ! Han skulle nog kunna lära mig en hel del ! Kramar om och hoppas du har en bra helg <3

Anonym sa...

Hej! Är här och skickar en massa kramar! Bra idé med arbetsredskapet.