fredag 3 februari 2012

Rekordmånga.... och lite skolchef

Detta inlägg börjar jag med att TACKa er fina läsare för att ni kikar in här!♥! Ni har blivit rekordmånga nu, min blogg har aldrig haft så här många läsare som den har nu, fantastiskt! Men det är lååååångt ifrån de siffror som storfräsarna bland bloggare har, men jag är otroligt ödmjuk, tacksam och glad för den siffra jag nu har! Jag bockar och niger och är superglad för att ni vill läsa det jag skriver!

Ett av mina syften med bloggen är att försöka sprida lite kunskap och förståelse runt NPF och hur det är att leva med det.  Förhoppningsvis kan man visa de som är i början på resan i Diagnoslandet lite av vår resa så de snabbare kommer in på rätt spår. Alla behöver ju inte göra samma misstag som vi gjort när vi inte visste bättre. Det tar lång tid att få in det där autism-tänket i vardagen som så väl behövs för att det ska fungera så bra som möjligt.
Jätteroligt att ni läsare finns därute! Samtidigt är jag väldigt nyfiken på vilka ni är.... få se om jag kan fixa nån undersökningsenkät nån gång....




Mitt stora uppdrag idag var att försöka få tag på skolchefen. Typiskt nog blev Turbo förkyld och hemma från skolan idag och då går det inte att ringa när jag är ensam med honom. Mannen avlöste mig hemma vid lunchtid så jag åkte till jobbet. Passade på då. Och jag fick framföra två av mina tre "klagomål" på skolan. Sen hade han inte tid att lyssna mer eftersom han skulle iväg på ett möte. Men så långt tog han till sig det jag sa och höll med om att det måste åtgärdas. Tror t o m att de haft nåt ledningsmöte om ett av klagomålen iaf. Jag gav ett tips till en lösning som han skrev ned, få se vad de kommer fram till. Det tredje klagomålet ska jag maila till honom och jag bad att han skulle svara med sina synpunkter på ärendet. Jag tror nog han svarar.....

Vad "klagomålen" gäller skriver jag säkert ut längre fram, jag vill först se lite vad som händer. Men en sak är säker - på vissa punkter måste åtgärder komma snabbt, personalen kommer inte att orka länge till annars! Och jag tror skolchefen förstår det.
Idag hade resursskolan fått köpa in T från korttids för att avlasta lite. Typiskt då att Turbo blev sjuk just idag när han skulle fått ha T vid sin sida i skolan! Men då blev det ändå tid till lite andrum för personalen när de fick en extra resurs och en elev mindre, de var nog i behov av det.

Nu ska jag snart åka hem från jobbet och äta mannens goda räk- och kräfstjärtssoppa - den är bara sååå bäst! ☺ Jag önskar er en trevlig fredagskväll! Fredagsmyskram på er ♥ 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett litet förslag. Varför inte lägga ut lite recept någon gång då och då. Det är ju så oerhört populärt just nu.

Recept

Mannens goda räk- och kräfstjärt soppa: .........

Anonym sa...

Ja, du vet vem jag är ;-)K som i kram

Nina sa...

Åh, vad roligt att du får fler och fler läsare! :) :) Berätta hur du gör, för mina minskar.. Jag har försökt fråga i bloggen, men dom som är kvar tycks bara gilla den så jag vet inte vad det beror på.

Att du har läsare förstår jag iaf, för du har en jättebra blogg som är en av dom jag prioriterar när jag har tiden! :)

Nu hoppas jag verkligen att åtgärderna i skolan blir av så fort som möjligt (helst igår) så det blir lugnt för alla sen. Vore ju katastrof om det fick gå så långt att personalen inte orkar mer.. Jag håller tummarna för att det ska gå snabbt och smidigt!

Kramar om massa!
Nina

ann sa...

Det är intressant att läsa om din familj och jag får själv lite tips på hur jag kan göra i vissa situationer.Vad bra att du fick framfört dina önskemål till skolchefen och hoppas det löser sig med skolan för Turbo så snart som möjligt.Tråkigt att Turbo blev sjuk då T skulle vara på skolan,känns som det är viktigt att sonen får ha de han känner sig trygg med just nu.Styrke kramar från Åland.