fredag 30 april 2010

Bibliotekshjälp **** AS/ADHD

Ett par smågrejer i skolan har varit annorlunda de senaste dagarna, och vi märker att det påverkar sonen. Igår var det bad med lite olika övningar och idag var idrotten borttagen och istället skulle man se en film under tre lektioner. Såna smågrejer räcker för att han ska komma ur balans.

I morse när det var en kvart kvar tills taxin skulle komma, kom han på att han skulle ha popcorn med sig till skolan. De hade blivit lovade att få äta det när de såg på filmen. Det lät ju mysigt, men det hade varit bra för mig att veta om det innan. Men, det var bara för mig att snabbt ställa mig och poppa, så han fick en burk med sig.                 

Igår kväll var jag och sonen till biblioteket. Ibland vill han dit och då händer det att vi tar en sväng, men nu var det längesen. Det visade sig att han är väldigt duktig att hitta var böckerna står. Varje måndag i skolan så är han med och hjälper till i skolbiblioteket på lunchrasten. (Han har ju planerade raster.) Där har han lärt sig systemet med Hcg, Rdd och allt vad det heter. Kanonbra! Bibliotekarie kanske är ett yrke som skulle passa honom...bra system, ordning och reda - passar nog perfekt om man har asperger syndrom.

Som avslutning tänkte jag bara visa en bild jag tog när jag lagade sonens frukost. 

Det är vår otroligt sociala katt som är med i köket...han är väldigt hundlik, är med hela tiden där man själv är.

Inga kommentarer: