fredag 23 april 2010

Down-period **** AS/ADHD

För min del var gårdagen lite av en down-period. Helt ok med såna dagar ibland om det inte blir längre perioder. Men när man analyserar vilken vardag man har så är det inte konstigt att man inte alltid är på topp.

Sonen har kommit in i en period då han inte säger så positiva saker, man får med andra ord höra negativa saker hela tiden. Samtidigt kör han med en så man blir alldeles matt (mer om det en annan gång). Och jag vet ju att om jag är trött och utmattad så är det svårare att kasta av sig det negativa och vara den välbehövliga pedagogen som är positiv hela tiden.

Som tur var så var sonen trevlig på morgonen innan skolan idag och vi kunde vara glada båda två, så idag känns det bättre. Nu har han åkt till korttids och ska vara där tills söndag eftermiddag. Hans två favoritkillar ska jobba så han får säkert en trevlig helg.

Vad jag och mannen ska hitta på har vi inte bestämt än, får försöka komma fram till under kvällen vad vi ska prioritera. Vi skulle behöva: städa övervåningen, plantera lite uteväxter, åka till stan och handla t ex toalettstol (har sin egen historia som kommer senare), handla kläder till sonen, slappa, göra annan nytta....listan är för lång....

Nu ska jag snart åka hem från jobbet, slänga mig i TV-soffan, äta nåt gott och njuta av ett glas rött tillsammans med min man!

Inga kommentarer: