tisdag 6 april 2010

Långhelgen slut **** AS/ADHD

Då har vi överlevt även denna helgen. Helger är oftast jobbigare med sonen än vad vardagen är. På vardagar har man sina fasta rutiner, men på helgen vill man ju slappa lite och ta dagen lite som den kommer. Men det passar inte ihop med diagnoserna. Bara det att vi vill ligga kvar i sängen och dra oss lite, är egentligen helt fel. Man borde studsa upp extra tidigt och ge sonen hans morgonmedicin så ett hyfsat lugn kan infinna sig så småningom. Men visst är det "mot naturen" att studsa upp tidigt en helgmorgon!?

Vi har haft det ganska kravfritt den här helgen för sonen så det har gått ganska bra på dagarna.

I går kväll när sonen lagt sig tittade jag och mannen på film: "2012". Inte min typ av film alls - gillar inte "katastroffilmer", har svårt att se spänningen i dem. Men jag hade lovat mannen att se den, så jag offrade ett par timmar för hans skull. Men vad gör man inte för sin käraste!?

Förmiddagen idag ägnade jag mig åt att städa. Mannen hade hunnit plocka en del igår när jag jobbade på kvällen, så allt var inte kvar tills idag som tur var.

Sonen var iväg med sin ledsagare och spelade biljard i stan ett par timmar på eftermiddagen. Det hade funkat mycket bra. Härligt att se dem tillsammans, de ser ut att ha roligt båda två och trivs med varandra. Tyvärr kommer den här killen att flytta härifrån den 1 juli så den här kombinationen blir inte så långvarig.

Under tiden så var mannen och jag med på en endagarsturnering i curling. Gick ganska bra, kom trea i gruppspelet och tvåa i en annan tävlingsdel.

Nu är det påsklov denna veckan så det blir "fritids" för sonen när jag jobbar. Återstår att se hur veckan avlöper....

Inga kommentarer: