tisdag 27 april 2010

Rikskänd son ;-) **** AS/ADHD

Fick ett sms från sonens assistent sent igår kväll om att hon var sjuk. En vikarie skulle sättas in idag som skulle jobba med honom. Min första tanke var ju att det inte skulle bli nån bra start på veckan, sen visste jag inte hur länge hon skulle vara borta.

Jag blev mycket förvånad när jag fick hem en glad och positiv son efter skolan idag! Det hade tydligen fungerat med vikarien. Positivt är ju att det är tre stycken som man kan sätta in för att jobba med honom. Kan inte någon av de tre så är det läraren som får ta det. Då får de lösa lärarbiten istället på nåt sätt. Man sätter alltså inte in nån assistent som inte brukar jobba med sonen. Han var så pass lugn och harmonisk idag så katten kände stort förtroende för honom. Idag har jag faktiskt sett flera tecken på att katten tyr sig till grabben emellanåt.

Sonen blev väldigt stolt i fredags när Kalle Anka-tidningen kom i brevlådan. När man slår upp första sidan så har de en notis med "Veckans medlem". Denna veckan var det han som stod omnämnd där. Han hade tydligen skrivit på KA:s hemsida att han gillar Rubik´s kub. Detta högg de på och satte in en notis i tidningen. Kul för honom!

Han har emellanåt lite speciella intressen. I morse skrev han ut 14 sidor med pi och många av dess decimaler. Sonen har berättat för mig att pi har oändligt med decimaler, det tar aldrig slut! Det fascinerar honom med alla dessa siffror. Han hittade en sida på nätet där man radat upp en lång harang med decimaler så utskriften blev hela 14 stycken A4-sidor. Han tog med sig det till skolan för att visa. Undrar om någon var intresserad av det i klassen....?

Inga kommentarer: