onsdag 21 april 2010

Två dagar **** AS/ADHD

Nu har två normala skoldagar gått. Igår var sonen lugn och harmonisk efter skolan, idag har det varit aningen sämre.

Igår tog ledsagaren med honom och spelade pingis en stund. 

Det blev nog lite matcher att bita i för dem båda. Kul när de kan ha ungefär samma intressen och trivas bra tillsammans. De avslutade med att gå på ICA:s fik och ta en fika. Tyvärr blir det ingen ledsagning nästa måndag eftersom ledsagaren har en tenta att göra då. 

Det känns som att det finns ett par saker vi skulle behöva ta itu med när det gäller sonen. Men jag är för trött för att ta tag i det. Samtidigt som jag vet att det skulle underlätta vardagen om jag gjorde det.... vilken konstig rundgång.... Allting blir så mycket mer tungjobbat för en som har asperger, det är så mycket som måste nötas in för dem, men som kommer automatiskt om man inte har diagnos.

Som jag nämnde så var sonen inte riktigt lika harmonisk idag efter skolan som han var igår. Men en liten stund fick han för sig att han skulle måla. Det är inte ofta han får ett sånt infall, men när han får det så tycker vi båda att det är trevligt. Det blir lite lugn och ro och lite mysigt vid bordet. Här har han målat av sin hand...            

    

   

Nu är det dags att göra kväller om man ska orka med en ny dag i morgon.

Inga kommentarer: