söndag 4 april 2010

Inget planerat, ändå mycket gjort **** AS/ADHD

Långhelg och sonen är hemma. Vad hittar man på då? Inte så mycket kanske, men ändå har vi fått en del gjort på hemmaplan.
Igår på förmiddagen var mannen och sonen till centralorten på marknad. Lockande för grabben att gå på fast det är rörigt värre. Han fick gå i sin egen takt helt utan krav så det hade gått hyfsat. Köpte godis för veckopengen så han var nöjd efteråt.
De hade också köpt orienteringskarta. Vi brukar köpa en varje år och försöka komma ut alla tre och ta så många kontroller som möjligt av de 30 som är utsatta. Sonen blev så uppslukad av kartan så han satt försjunken ganska länge på eftermiddagen med att planera i vilken ordning han ville ta dem. 
 

 Vi hann också med att åka till fotbollsplanen och kasta frisbee.
  
Det är en aktivitet som han tycker är rolig och hela familjen kan vara med. Det tar en lagom stund och det är inga andra i närheten så det funkar bra.

Sen var mannen så flink och rask så han nätade in alla gluggar på altanen så kattungen äntligen får komma ut där. Och jag kan öppna altandörren utan att katten smiter... 
Oswald var så nöjd, men det var mycket nytt att titta på och många nya ljud att lyssna på.

Jag inbillar mig också att det kommer att underlätta om jag kan låta katten vara ute på altanen de stunder som sonen inte är så lätt att vara till lags med. Såna stunder kan katten vara ett störande moment för sonen.
Nu återstår det att städa här i huset, sonens ledsagare ska vara här i morgon eftermiddag några timmar. Och jag kan meddela att vår son är expert på att ställa till oreda när han är hemma...SUCK! Jag hoppas vi hinner få i ordning....

Inga kommentarer: