måndag 19 april 2010

Hemmahelg **** AS/ADHD

Vad tiden går fort, nu har även den här helgen gått! Och hur sammanfattar man den? Den har gått både enligt planerna och inte.

Lördagen hade jag och mannen tänkt dela på oss och gått i skift och göra saker som egentligen var planerat. Men vi insåg i veckan som gick att vi borde göra något som vi alla tre kunde ägna oss åt samtidigt, som en hel familj. Så vi tog med oss karta, kompass och cyklar ut i skogen.

I år var orienteringen gjord så att den var lämplig för cykel. Sonen hade planerat i vilken ordning han skulle ta kontrollerna. Mannen och sonen cyklade efter sonens turordning och jag fick cykla åt ett annat håll.

Efter en timme fick jag ett sms om att sonen ville ge upp för idag. Och vi lyssnar till honom, ingen idé att tvinga honom. Bättre att sluta när humöret fortfarande är på topp. Sen köpte vi med oss pizza hem.

På lördagen gick vi även igenom planen för söndagen med sonen. Vi skulle iväg alla tre och umgås med vänner och sonen var med på noterna. Vi gör oss iordning efter frukost på söndagen och kommer så långt som att vi ska ta på oss kläder och åka iväg. Då kommer protesterna. Vi försöker lirka, både mannen och jag i olika omgångar. Men det finns ingen återvändo - sonen vägrar ta på sig kläder och följa med. Turordningen säger att jag stannar hemma med honom. Bara att se glad ut och göra det bästa av situationen, men man börjar bli van.....eller inte.....

Inga kommentarer: