måndag 6 oktober 2014

Introducerar ett nytt ansikte

En lång sovmorgon hade jag ju tänkt att jag och Turbo skulle ha idag, men den blev inte så värst lång, egentligen lite lagom. Man behöver ju inte sova bort hela dagen bara för att det är studiedag och därmed ledigt från skolan. Men nån timme extra blev det iaf med sömn och det är inte fy skam.

En skön morgon hade vi och sen frampå förmiddagen var det dags att assistent Nisse skulle komma och ta över. Jag åkte iväg till jobbet medan Nisse var här och han fick ta några extra timmar eftersom det var helledigt från skolan.




I morse kom saknaden av assistent Kent över Turbo och han frågade när han kommer nästa gång. Det blir glest mellan gångerna, men det är bättre än inget.
Samtidigt som detta kom upp, var jag tvungen att förklara hur nästa gång med Kent ser ut eftersom det blir annorlunda mot vad han är van vid. Det är inplanerat att Kent ska ha med sig Berget - VD:n för det assistansbolag som vi gick över till den 1 oktober, alltså alldeles nyligen. Turbo är i så pass bra balans så vi tror att det ska funka att det kommer en för Turbo helt främmande person på besök tillsammans med Kent.




Det är första gången Turbo får träffa någon som inte är assistent, ifrån något assistansbolag. Berget är av den åsikten att han vill lära känna brukarna lite mer, för att i framtiden kunna veta vad just en viss brukare behöver. Rätt tänkt, men det är inte förrän nu som vi ens tänker tanken på att låta Turbo träffa någon utomstående så här. Innan har det definitivt inte fungerat. Ska bli riktigt spännande att se hur det går.

Jag förklarade för Turbo i morse hur Berget resonerar och Turbo köpte idén och är helt med på noterna. Han verkar förstå syftet med besöket.
Jag berättade också att jag och mannen träffat Berget och två av hans barn för några veckor sen när assistansbolaget hade öppet hus. Dessa två barn har även de flera funktionsnedsättningar, så Berget har en hel del erfarenhet med sig i bagaget. Turbo tyckte det var intressant när jag berättade - speciellt om Bergets son som är ett år äldre än Turbo. Jag ska plocka fram bilder på Berget ganska omgående, så Turbo har ett ansikte innan han kommer.


Mycket kamouflerade, men iaf - Bergets dotter, Berget och assistansbolagets grundare. 

Spännande tider är det iaf, så får vi se hur allt avlöper nästa vecka.

Nu är det dags att krypa till kojs snart igen. Sov sött allesammans och kramelikram på er ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande att se hur det kommer gå med mötet med assistansbolaget för Turbo. Jaa du, det där med Kent, så sorgligt att han försvann för er som assistent när Turbo verkade gilla honom så otroligt mycket. Det blir ju som att förlora en riktigt god vän såklart.

Hoppas att du sover gott nu, själv ska jag göra ett försök nu.
Kram och tack för lite Girlpowerbilder ;)

<3

Nina sa...

Tänk vilka framsteg det blir när balansen är rätt :) Hoppas allt går bra för er alla.

Säger som föregående skrivare, tack för lite "saknar-ännu-mer-bilder" ;)

Kramen!!