onsdag 23 december 2009

NU har jag fått nog....! **** AS/ADHD

....av alla sparkar, slag, välta möbler, trasiga saker m m. Därför har jag köpt en boxningssäck till sonen. Detta är ju en chansning, men jag känner att det är rätt läge nu att vinkla hans ilska till något annat än det som är närmast honom när det smäller av.
Vi har pratat med honom om detta att det är dags att göra något åt situationen. Vi har förklarat för honom att vi förstår att han blir arg emellanåt, men att han måste vända ilskan till något som är tillåtet. Riva papper har inte fungerat, det går nog inte åt tillräckligt med energi, tror jag.
Läget känns också rätt med tanke på kattungen som vi får hem snart. Han sa själv häromdan: "Hur gör vi med katten när jag får ett utbrott?" Det visar ändå att han börjar reflektera över sina utbrott. Katten måste få känna sig trygg och säker här hemma och det förstår han.

Idag har vi tränat, tagit på oss handskarna och gett järnet på säcken. Han blev förvånad över hur trött man blir av det.
På något sätt så verkar han med på noterna. Jag hoppas verkligen att det ska bli något bra av det här. Är som sagt väldigt trött på att det haglar slag och grejer i huset....
Önskar er alla därute en trevlig helg! Ta hand om varandra!

Inga kommentarer: