tisdag 8 december 2009

Utvecklingssamtal **** AS/ADHD

Jag var på utvecklingssamtal idag på sonens skola. Närvarande var hans assistent, klassföreståndare och skolans specialpedagog.

I det stora hela så fungerar allt ganska bra. Men man ska ju sätta upp mål att jobba mot och det är inte lätt när han har diagnoserna. Det som behövs jobbas på är ju brister p g a handikappet. T ex att han ska försöka hålla sig till ämnet och inte fladdra iväg (ni förstår säkert vad jag menar). Men det är ju ett av problemen med asp och adhd. Man har inte så lätt för att koncentrera sig och hålla sig till saken.

En annan sak de tog upp är idrotten. Lagsporter är svårt. Den sociala biten med samspelet. Och för att klara målen i idrott så måste man klara samspelet. Jag anser att det kanske är en grej som han aldrig kommer att klara. Det är en del av handikappet som han får leva med. Som vuxen kommer han säkert att välja bort såna delar i sitt liv.

Det är inte lätt att sätta upp vettiga mål för sonen, för det får inte vara för svåra mål, de ska kunna gå att uppnå för honom och inte vara omöjligt.

Inga kommentarer: