måndag 28 december 2009

Hämtningen från korttids **** AS/ADHD

Vi hämtade hem sonen igår från korttids på eftermiddagen. Man kan läsa av honom direkt och se hur helgen varit. Igår var han på topp! Helgen hade nog varit mycket lyckad. En 20-årig kille hade jobbat med honom båda dygnen. Chefen hade fått dispens från facket, tror inte man får jobba 2 dygn i ett sträck utan rast och vila annars. Men för min son var det nog ett lyckat drag, han behövde på så sätt inte vara med om nåt personalbyte.

Allt var frid och fröjd tills han kom på att han glömt sin älskade Rubik´s KUB i poolbilen de lånat! Även om vi lovar att fixa det så rasar världen för honom och han blir orolig inombords. Det blev en massa början till utbrott, men vi lyckades häva dem innan de gick så långt. Han får en påminnelse så fort han sätter igång: använd boxningssäcken! Då kommer han av sig efter ett tag och lugnar sig.

Så vi jobbar alltså på med säcken så får vi se om det ger gott resultat framöver. Det behöver nog nötas in, men vi har ändå vunnit en del med att han tänker efter lite när vi uppmanar honom att använda säcken.

Inga kommentarer: