onsdag 2 december 2009

Sonen ska gymma! **** AS/ADHD

Min man och jag hade ett möte på habiliteringen idag med arbetsterapeut och specialpedagog. Det blev lite uppföljning av vad som hänt sen sist och vi berättade lite hur det varit med skolan bl a.

Vi kom också in på sonens utåtagerande och hur man ska få bukt med det. Han är så gott som lika lång som mig nu (jag är 168) så det är ingen liten pojke längre. Det blir ju alltså kraft i hans sparkar och slag. Jag berättade att jag funderat på boxningssäck och det tyckte de i och för sig var ett bra sätt. Men om det skulle funka på honom att han inte slår nån är ju svårt att säga. Så vad gör vi, vågar vi eller vågar vi inte?

Som förslag så länge var att vi skulle utnyttja gymmet vi har i källaren. Kanske göra nåt litet program som sonen kan köra igenom.

Det behöver ju inte vara mycket och ta lång tid, bara han får ut lite energi. Då skulle man kunna hänvisa till gymmet de dagar han kommer hem från skolan och är i obalans. Kanske kan man få ur honom frustrationen på gymmet i stället för på oss eller saker (datorer m m). Frågan är bara hur man motiverar honom att komma igång?!? Någon som har några tips på nån typ av morot?

Inga kommentarer: