måndag 13 oktober 2014

Besök och tillplattad känsla

Nu skulle jag egentligen ha skrivit en glad och lättsam berättelse om hur Turbo haft det på korttids i helgen och även hur mötet här hemma gick idag.... men i stället har jag en vidrig olustkänsla i kroppen som plattar till mig en stor aning. Egentligen skulle jag vilja hiva ur mig en massa här, men ska bespara er det. I stället ska jag försöka skaka av mig olustkänslan så jag kan skriva det jag egentligen ville. Vänta lite................................................................................................skak.................................................skak...........................................................skak...................................skak, skak, skak!! Så där, nu försöker jag skriva!




Turbo åkte alltså till korttids efter skolan i fredags och det var Valle och Tom som jobbade. Lugnt och tryggt! Några små dippar märkte killarna av hos Turbo emellanåt, men inget som blev något utbrott. Det blev några förändringar i schemat där, lite ändring av avlösningstid och att Tobias var sjuk. Tobias är den nye som skulle kommit på besök igen. Tror nog att Turbo blev lite besviken eftersom han var inställd på det mötet. Men som sagt, vistelsen gick bra, trots allt. Vi hörde ifrån honom en period under lördagskvällen för att lösa ett problem som Turbo hade. Men det var på det privata planet så det var inget som hade med korttids att göra. Efter diverse sms så lyckades vi lösa det. Sen var det lugnt och vi hörde inget mer.




Hur dagen i skolan gått, vet vi inte eftersom vi inte hört något. Och eftersom vi inte hört något så antar vi att det varit bra.
Turbo kom iaf hem och kändes hyfsat lugn och han verkade redo för att träffa Berget från det nya assistansbolaget tillsammans med Kent. Efter en stund dök de upp och Turbo var noga förberedd - iaf så gott det gick med hjälp av bilder när en ny person ska in i Turbos liv.

Berget och Kent var här några timmar och jag tror alla var nöjda efteråt (hoppas jag). Berget är alltså den som är vår verksamhetschef på assistansbolaget som vi bytte till för ett par veckor sen. Han vill lära känna Turbo lite för att se vilken typ av assistent som passar för Turbo när behov uppstår. Så nu har han sett Turbo "in action" och det är nog alltid bra att se individen man har att göra med.




Efter att de åkt så var Turbo lite uppvarvad, men han lugnade sig ganska snart. Lite stirrigt blir det med fler vuxna omkring honom, men det satte nog inga djupare spår vad jag kan se. Nu ikväll är han lugn och fin och det hade märkts om det blivit alldeles för mycket för honom.

Innan jag slutar ska jag ta upp en fråga som Nina ställde i samband med att jag visade ritpratet jag gjorde med Turbo sist. När något strular så får jag leka detektiv för att komma på vad det är som stör Turbo. Här har jag skrivit olika alternativ i vänsterkanten som inte syns på bild, och Turbo får kryssa i det uttryck som passar bäst till.




Nina undrar om vi kan ritprata tvärtom - alltså att Turbo får fram vad som felar. Jag har svårt för att se att det skulle fungera.... vet inte riktigt hur vi skulle lägga upp det.... men någon kanske har nån idé på ett upplägg.
Det som är bra med detta är att när vi kommit en bit i genomgången så kan han öppna sig och säga en mening om något som jag har missat. Så ibland kan det komma en orsak som jag inte har med på papperet (om vi har tur). Oftast när jag frågar honom vad som känns fel, så vet han inte, säger han. Men med papper och penna så här, blir det lite lättare.
Vet inte om jag förstod frågan rätt, men ställ fler frågor annars få se om vi kan bena ut det.

Ha en skön kväll allesammans! Kram, kram ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Jo, jag misstänkte att det är så med ritpratet. Det är ju en av svårigheterna för våra barn, att kunna få fram vad som felar. Det är inte ens säkert att dom vet själva(?) Men ni är väldigt duktiga på det där! Här saknas förståelsen så vi kan inte göra som ni utan det krävs detektivarbete av alla. Ett tips som kanske kan hjälpa andra är att alla runt Sandra skriver ner vad som hänt före ett utbrott, t.ex. eller vid oro. Som en slags observation. Då kan man lättare hitta ett mönster.

Kan Berget (eller andra besökare) få sig en bild av Turbo genom ett hembesök? Här får man nog en bild, men inte en som stämmer med verkligheten. Ska man förstå vilken typ av assistenter som passar här måste man nog bo hos oss ett par månader ;) Bloggen är ju en hjälp, även om man inte vill skriva om allt.

Hoppas det inte är nåt allvarligt du måste skaka av dig.. *lite orolig*

Du... jag saknar dig!
Kramar!