söndag 14 november 2010

Söndag **** AS/ADHD

En go´och mysig morgon blev det iaf..... Sonen var på gott humör och relativt lugn när han kom in till oss på morgonen när han tyckte det var dax för oss att vakna :). Det blev lite frågelek i sängen. Han hade med sig ett exemplar av "Hjärngymnastik", en tidning vi prenumererade på för nåt år sen tills de la ner den p g a för lågt intresse. Vår son älskade den tidningen så han blev mäkta besviken och är det fortfarande.

Sen vid frukost så vände humöret väldigt snabbt. Stort utbrott med ilska, gråt och bombnedslag! Var väl inte riktigt upplagd för en sån start på dagen så jag var lite kokande sen, försökte hålla det inom mig men sonen lugnade sig så fort mannen åkt iväg. Men jag markerade tydligt för sonen att jag inte var så glad på det han ställt till med. Han blev rätt artig ett tag... Jag avreagerade min upprördhet på att i en rasande fart plocka och städa lite. Oj vad det gick undan! Sonens utbrott gjorde att jag fick en hel del gjort på ganska kort tid - gäller att försöka se positivt på eländet ;)

Lite daller i luften när vi var alla tre ett par timmar vid middagstid. Men det glimmade till en stund då sonen fick för sig att vi skulle ha förrätt och fin dukning. (Mannen fick använda sin fantasi och fixa nåt från kylskåpet.) Sonen dukade fram och la besticken efter konstens alla regler.

Då får man lägga bort sin egen frustration från det som hänt tidigare och försöka uppmuntra och berömma honom.

Nu sitter jag på jobbet men ska åka hem om ett tag. Jag hoppas sonen sover när jag kommer hem så man kan slappa i soffan innan man själv stupar i säng.

Inga kommentarer: