tisdag 16 november 2010

Saknar ord **** AS/ADHD

Vilken dag det här blev! Vi började morgonen med ett utbrott. Fjärrkontrollen till TV:n fungerade inte som den skulle, gissa om den for i golvet m m, m m... Ingen bra start på dagen precis.

Jag, mannen och sonens assistent var sen på möte med högstadiets rektor kl 9:00. Nu skulle vi glömma allt som tidigare sagts - nollställa oss - och börja om från början. Orsaken är avslaget från specialskolan eftersom inte socialtjänsten går in och betalar en viss del. Nu visade rektorn runt oss på skolan i lugn och ro och berättade hur det fungerar i olika ämnen. Även om klassrumssituationen skulle kunna gå att ordna så är det ju själva miljön som inte kommer att funka för sonen.

Jag känner mig ganska tom och uppgiven just nu, samtidigt som jag skulle kunna skriva jättemycket om det.... Vad gör man? Sonen platsar inte i särskola och vanligt högstadium är bara för mycket för honom. Nån liten grupp skulle behövas, men var? I den vanliga skolan är det ju fortfarande rörigt. I matsalen är det en bra bit över 100 brötiga tonåringar som äter samtidigt - bara en sån sak...Han kanske kan äta på en egen tid men han ska ändå förflytta sig i korridorerna bland en massa elever som inte längre tar den hänsyn man varit van vid på den lilla skolan han går på idag. Och sen alla dessa olika lärare är inte heller bra. Även om det skulle gå att minska ner antalet lärare för sonen så gäller det att alla har kunskap och utbildning och förståelse ang. autism.

På eftermiddagen kontaktade jag en rektor på en skola i Borås som är den närmaste staden för oss (nu är det snart avslöjat var jag bor....). Hon var jättegullig och förstående och brann för de här eleverna som oftast hamnar mellan två stolar. Men tyvärr fanns det inget bra alternativ där heller - SUCK!!

Jag hade inte lång tid på mig efter jobbet tills sonen skulle komma hem men jag var bara tvungen att ta en rask, men kort promenad. Behövde avreagera mig... Tyvärr tog jag ingen kamera med mig, naturligtvis hittade jag en del vackert så det fick bli mobilen då. Här är det en å som svämmat över av allt regnande förra veckan.

Inga kommentarer: