fredag 12 november 2010

Mötena avlöser varann **** AS/ADHD

Jaha, så var det fredag igen då. Skönt att jobba idag och mannen får ta hand om sonen efter skolan. Det har varit en tuff vecka där sonen varit lite labil och fått en del utbrott, nu får vi se hur helgen blir.

Skolhistorien ang. nästa år då det blir högstadiet för sonen går vidare. Nuvarande rektorn meddelade att hon dragit ihop till ett möte med högstadierektorn och sonens assistent som vi ska på i nästa vecka.

Direkt när jag kom till jobbet i morse så ringde enhetschefen för korttids och ville att jag skulle träffa henne på stört. Jag släppte jobbet och gick till henne. Hon blev ganska upprörd igår när jag berättade på telefon hur låst det blivit så hon tar till storsläggan nu. Därför sammankallar hon till ett "Västbusmöte" - som jag aldrig hört talas om. Men det är tydligen ganska ovanligt, de har hittills aldrig haft nåt sånt i kommunen. Syftet är att förtydliga ansvarsroller och förbättra samverkan mellan berörda parter. Mötet ska också leda till att ärendet inte kan hamna "mellan stolarna". Enligt lag ska uppföljning alltid ske, ingen kan slingra sig undan. Högsta cheferna på flera plan ska närvara + två från habiliteringen och även de som jobbar med sonen i skolan idag. Spännande! Men tyvärr ligger mötet ganska långt fram i tiden - i januari, så det blir en lång väntan.

Nu ligger en hemmahelg framför oss och jag och mannen kommer att dela på oss en hel del. Vi har lite grejer som vi skulle gjort som familj om det hade gått. Nu gör det inte det så då får det bli 1/3 av familjen som gör det i stället. Bättre än ingen iaf.

Ha en trevlig helg alla!

Inga kommentarer: