söndag 31 oktober 2010

Söndagkväll **** AS/ADHD

Det blev lite myspys i bastun i går kväll. Sonen var på bra humör så vi skrattade och hade roligt. Vi brukar ladda upp med lite gott plock som sonen gillar, som vi tuggar på mellan bastningsomgångarna. Underbart när han är på det humöret så det går att ha trevlig tillsammans.

Annars märker vi mer och mer hur bra det går när man är ensam med honom, när vi är alla tre så blir han mera orolig. Så ett vanligt familjeliv - vad är det? Knappt så man kommer ihåg hur det är att leva normalt längre. Nu ser jag fram emot nästa helg då sonen är på korttids - vi anar en liten lucka på lördagen då jag och mannen kan ta en promenad tillsammans.... det var jättelängesen vi kunde göra det. Sonen kan ju aldrig vara ensam hemma, därför får vi inte så mycket tid till sånt.

En lovvecka ligger framför oss nu, kan också inverka på sonen att han känner sig orolig. Han kommer att vara på "fritids" medan jag jobbar. Alltså - han kommer att vara ensam med sin assistent och göra några valda aktiviteter efter ett schema de gjort upp. Imorgon såg jag att det var en del legobygge på agendan...

Jag hoppas nu på att målaren kommer att bli färdig i hallen i morgon. Jag har lyckats få honom att komma efter det att sonen försvunnit ur huset på morgonen och hoppas han är färdig efter lunch när sonen kommer hem igen. Har fått flera kommentarer av våra bekanta angående renoveringen av hallen. De tror att nu när det blir nytt och snyggt i hallen så kommer sonen att vara mera försiktig och inte ha sönder så mycket.... Riktigt så fungerar det tyvärr inte. När sonen är inne i sina utbrott så spelar det ingen roll hur nytt och fräscht det ser ut, är han precis där så smäller det oavsett renoverade väggar... Men  man måste nog leva i det för att förstå.

I morgon ska jag fortsätta att försöka nå högstadierektorn på telefonen. Skulle väldigt gärna vilja prata med henne...

Inga kommentarer: