lördag 16 oktober 2010

Lördag - vi har njutit av hösten **** AS/ADHD

Ni har hört det förr - helgmornar är aldrig roliga innan sonen fått i sig medicinen och den hunnit börja göra verkan på honom. Att vara alla tre i frukostköket är ingen hit. Höll på att skicka iväg mannen till jobbet utan frukost... . Men det går ju an när man vet vad spattigheten beror på och att det är övergående, det håller ju inte i sig hela dan.

Som sagt, mannen behövde jobba hela dan idag tyvärr. Vi har sånt högtryck på jobbet just nu så vi vet inte riktigt hur vi ska ro i land det. Men det löser sig så småningom. Så jag och sonen hade en hel dag för oss själva och på nåt sätt så är det alltid lugnast när man är ensam med honom.

Vi tog oss en liten cykeltur med var sin kamera. Vad roligt han haft med sin kamera hela dan idag, han hade den med sig in till oss i sovrummet i morse också. Under cykelturen fotade vi hösten som är så vacker med sina färgade löv och lite frost här och var. Sonen tog bästa bilden under turen, tycker jag - så härliga färger:

Här är några av mina bilder under turen också:

Jag önskar verkligen att han får ett ordentligt fotointresse. Det är ju en bra grej att hålla på med när man inte har kompisar att vara med. Photoshop har han hållit på med en del förut så jag tror han kan bli duktig på det ifall intresset infinner sig.

Katten har också roat oss idag. Vi har en innekatt men den har fri tillgång till våra båda altaner som vi har gjort smitsäkra. Den får också vara ute i sele emellanåt. Idag kom grannens katt hitsläpandes på en näbbmus. Den lyckades smita ifrån katterna, för att senare dyka upp igen.

Grannens ena katt kommer förbi här i stort sett varje dag och då släpper jag ut vår katt i sele. De har blivit riktiga kompisar. Ibland smiter han in här också, men vi vågar inte ha honom inne här så länge eftersom sonen är allergisk. Ändå har vi en katt... hm... fundera på den ni.... Här har han lagt sig tillrätta på vår veranda medans Oswald var ute i selen.

En härlig dag har vi haft sonen och jag iaf, även om jag saknat mannen. Men jag vet ju att om vi är alla tre så blir sonen lättare stressad och han har närmare till utbrott - tyvärr är livet så.

Just nu tittar sonen på Titanic och det är säkert lugnt ett tag till, få se om det varar kvällen ut.

Inga kommentarer: