torsdag 28 oktober 2010

Orkar inte en morgon till **** AS/ADHD

Just det - i morse gick det inte lika bra här hemma. Har märkt att det blivit oroligare för varje morgon som gått här med hantverkare som "stör" sonen. Förstår att sonen försöker skärpa sig men det blir svårare för varje dag. I morse höll det på att smälla av fullständigt - jag var helt slut när taxin äntligen kom. Som tur var så höll målaren på att dammsuga väggar m m i trappan upp, så han var inte på samma nivå som oss - lite tur ska man ha. Jag försökte avleda sonen så gott det gick och hitta på andra intressanta saker för honom. Stängde in oss i köket en stund också, det är bättre att han går på mig än att han ger sig på målaren eller limburkar. När han blir så där orolig och stirrig så blir han gärna lite småvåldsam. Vid utbrott så har han ingen urskillning...

Så nu orkar jag inte en morgon till på det här sättet. Det behövs ett break, annars kan det urarta helt och hållet i morgon bitti. Målarna gick med på att inte komma så tidigt i morgon, de får komma efter att sonen åkt iväg till skolan. Alltid, alltid måste man ta hänsyn till diagnoserna i första hand. T o m hantverkare får anpassa sig :-)

Så här mysigt hade vi det iaf de första minuterna av vår frukost, innan ovädret brakade loss....

Tyvärr ser det inte ut som att målarna hinner färdigt i morgon (fred) heller, utan får fortsätta på måndag. Jag hoppas i så fall att jag kan avstyra dem på morgonen då också.

Det här med hantverkare i huset var ingen hit för den här familjen (men det visste vi ju innan), men tyvärr är det ju nödvändigt ibland och mer står på tur om ett tag. Men tur ändå att det är tillfälligt och övergående.

Inga kommentarer: