fredag 20 september 2013

Vill slå pappa!

Jag hade ju tänkt spinna vidare på ett tidigare inlägg här, men jag spar det tills jag får lite lugn och ro. Har haft lite köriga dagar och än är det inte riktigt lugnt, men det kommer.

Ojdå, vilken rubrik det blev idag....!! Men det är inte så farligt som det ser ut. Turbo har ända från det att skolan startade i augusti hållit på och tränat biljard i skolan. Tack vare att den här lilla gruppen håller till i fritidsgårdens lokaler så har de tillgång till en del aktiviteter, bl a biljard och pingis på raster. Turbo har gillat detta och i "hemlighet" tränat på biljard för att kunna slå sin pappa i nån match. Han har spelat med både de tre övriga eleverna i gruppen och också med de båda lärarna och resursen. Så idag tyckte Turbo att det var dags för ett försök att slå pappa!
Hur gick det då? Ja, de åkte in till stan och åt på Burger King och sen blev det match! Det slutade 3-1 till pappan. Men jag hade förvarnat Turbo på att hans pappa är duktig, men jättekul att Turbo kunde vinna en match iaf! Det blir säkert fler gånger sen när Turbo har tränat lite till. Och superkul att Turbo tog initiativ till en utflykt med aktivitet!

Hur som helst så är Turbo lugnare igen och känns mer harmonisk. Skönt! Nu hoppas vi på att det flyter på så ett tag.
Igår hade vi ett möte på skolan på eftermiddagen. Skolpersonal och korttidspersonal har handledning av den duktiga psykologen Lisa. Eftersom det blev några missar förra terminen då vi inte hade kontakt med psykologen så är det nu bestämt att vi föräldrar ska vara med delar av tiden varje gång. En mycket viktig bit är ju att ta in information från alla som har hand om Turbo för att få en helhetsbild och inte missa en pusselbit som kan vara viktig. Just nu spånar vi på hur vi skulle kunna ge Turbo ett verktyg för att kunna förmedla sig på annat sätt än med utbrott..... Ingen lätt nöt att knäcka!
En kommentar från anonym nämnde detta med kbt. Ja, det har ju varit en långbänk i Turbos fall. Vi har försökt på alla sätt och vis ang detta, men det har inte fungerat av olika orsaker med Turbo. Nu får vi förlita oss på att psykolog Lisa kan hjälpa oss en bit på väg.
Du nämnde också Risperdal som en tänkbar medicin mot utbrotten. Detta är en av medicinerna som Turbo äter varje dag. Jag har faktiskt ifrågasatt om den öht hjälper Turbo, men läkaren säger att utbrotten skulle varit ännu värre om han inte ätit den medicinen. Så vi fortsätter med den, vågar inte vara utan.....

Nu får det bli natti natti för ikväll. Kram på er ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

tänker på en medicin till och det är lamotrigen. många med bipolär äter den. men den kan även hjälpa till att stabilisera humöret. den tillsammans med risperdal är jätte bra tycker jag. eller annan stämnings stabiliserare. ni är fantastiska

Nina sa...

Ja, den rubriken gjorde mig nog lite orolig. Det är ju inte varje dag man blir glad när någon vill slå sin pappa ;) Men vad roligt!! Hur tar han en förlust?

Kram Nina!