onsdag 11 september 2013

" Ack värmeland du sköna" - på tjeckiska!

Vi fick en fantastisk avslutningskväll här i Prag i går kväll. Av en händelse hamnade vi på en underbar restaurang. God mat och en härlig underhållning med musiker som gick runt mellan borden och spelade och sjöng för gästerna. Här spelas "Ack värmeland du sköna" för mig av denne tjeckiske violinist! Han hade läst på sin läxa ordentligt och kunde anpassa låtvalet efter nationalitet!

Hela eftermiddagen i går hade vi letat efter äppelstrudel. Det är ju en specialitet i bl a Tjeckien. Jag ville inte åka hem innan jag ätit en sån. Men vi hittade ingen som hade det och tidigare hade vi sett såna lite var stans..... Typiskt! MEN, på denna restaurangen hade de det på dessertmenyn! Det fick ju bli en sån trots att vi var mätta och belåtna ändå. Kul att ha smakat en sån på plats i dess rätta land!

 

Idag är det ihoppackning och hemresa som gäller. Vi ska först äta en god frukost och sen ska vi försöka hitta en grej att köpa som mannen ville köpa med sig hem. Hoppas vi hittar det snabbt för vi har nog bara en timme på oss innan vi måste bege oss till flygplatsen. Vi "ses" när vi är på svensk mark om inte förr.

Kram på er <3

 

1 kommentar:

Nina sa...

Åh, vad mysigt ni har haft :)
Välkomna hem under dagen då!
Kram Nina!