tisdag 3 september 2013

200% harmoni

Fortfarande är läget väldigt, väldigt bra här och vi gör inget annat än njuter av situationen. Turbo verkar trivas förträffligt i skolan just nu. Antagligen är både personalsammansättningen och sammansättningen av elever kanonlyckad. Jag tror att antalet elever är passande - de är fyra stycken totalt i gruppen. Det är inte samma elever alls som det var från början i 7:an, de droppade ju av en efter en åt olika håll. Sen blev Turbo ensam under några veckor i 8:an innan dessa tre elever blev satta i den gruppen helt plötsligt. Och det verkar ju som sagt att det har blivit mycket lyckat.

Turbo pratar mycket och ofta om det vi gjorde i söndags, som jag skrev om i förra inlägget. Oj, vad han tyckte det var roligt att vara med och träffa en del vänner! Vilken bravad och så bra det gick! Till nya läsare kan jag förtydliga varför inte Turbo kunnat vara med ute bland folk på några år. Det beror på att miljön på bortaplan är för rörig för honom och det klarar han inte. Resultatet blir en massa utbrott. Och hur lätt är det nu när han är så stor (190 cm lång)? Han har under de senare åren valt bort en massa såna situationer, både med familjen och med skolan, för att han vet att han inte fixar det. Han mår helt enkelt inte bra i röriga miljöer. Vi har helt enkelt fått anpassa livet efter vad han klarar och inte klarar.
Nu när han är inne i en så mycket bättre period så fixade han detta i söndags. Skulle det ramla tillbaka igen och det är något som oroar igen, då skulle han inte klara att vara i en rörig miljö alls. Ju bättre han mår, desto mer klarar han. Vi hade som exempel igår, då assistent Kent skulle ha kommit. Nu var han tvungen att ta extra hand om en familjemedlem som råkat illa ut och därmed kom han inte. Jag förklarade för Turbo hur det låg till - och visst blev han besviken, men han kunde hantera det. I annat fall så är sånt bäddat för utbrott när han inte är i fullständig harmoni.

Vad denna harmoni beror på vet vi inte. Vi vet inte om det "enbart" beror på att skolsituationen passar honom just nu, eller om det också beror på mognad från Turbos sida. Vi känner inte någon som är äldre än Turbo och som har samma diagnoser som honom, så vi har ingen i vår närhet som fått facit i handen på hur de kan utvecklas. Och även om vi haft en sån person i vår närhet så hade vi inte vetat ändå, eftersom man säkert utvecklas olika. Hur Turbo kommer att utvecklas har vi ingen aning om. Det är bara att vänta och se....
Turbo har t o m varit pigg på att cykla en sväng ett par dagar i rad! Härligt att komma ut med honom och cykling är det sätt man kan få honom att röra sig på. Så även om man själv inte tycker tiden är lämplig när han vill ut, så är det bara att kasta allt åt sidan och cykla med honom.

Innan jag slutar vill jag tacka härliga "Tant" BeA för dina råd och din peppning. Jag tar till mig av dina kloka ord och ska försöka följa dem. ☺ ♥ ☺
Kram och go´natt ♥

Inga kommentarer: