tisdag 26 april 2011

Vardag igen

Jahapp... vardagen igång igen... Resan till Stockholm över helgen var sååå välbehövlig känner jag. Ett break i vardagen med allt kämpande och stridande man haft ett tag gällande sonens fortsatta skolgång. Det var så skönt att lämna allt bakom sig för några dagar, "bara vara", lyxa till tillvaron lite och få rå om varandra mannen och jag! Inser nu hur mycket vi båda behövde detta avbrott från allt vi har och har haft omkring oss. Men, men, man kan inte leva lyxlivet hur länge som helst så nu återgår vi till det normala igen!

Igår hämtade vi sonen på korttids på eftermiddagen. Vi var lite spända på om han skulle vara lite annorlunda mot vad han brukar vara. Det hade nämligen varit dubbelbokat på korttids så det var andra barn där igår samtidigt med sonen. Annars är han alltid ensam med en personal. Hämtningen gick bra. Sen när vi kom hem så hade vi en timme på oss innan N skulle komma och vara med sonen tre timmar. Jag hade pratat med sonen innan om detta med hur vi skulle göra om vi skulle avstå från att ha N här igår eftersom sonen varit borta extra länge på korttids och precis hunnit hem en stund innan det var dags för N att komma. Men sonen ville att N skulle vara här och då körde vi på det. Och det hade nog gått bra.


Sonen hade fått ett Wii-spel i present när vi hämtade på korttids. En regel som gäller i vår familj är att sonen ska ha en present för varje extra dygn han är på korttids. Det betyder att det skulle vara två presenter denna gången, varav det ena var ett Wii-spel och det andra var en faktabok. Jag tror de hade spelat en del Wii under tiden här hemma. Jag och mannen åkte iväg till jobbet en stund och fick lite gjort.

Idag började skolan igen och allt är som vanligt igen. Eller.... nästan iaf.... Assistenten var hemma med sjukt barn idag så de hade nog pusslat lite tror jag. Sonen blir inte riktigt lika harmonisk av det, men samtidigt verkar han också ha nåt på G. Han hostar en del, men jag hoppas inte det blir så mycket mer av det. Dessutom är det pollen på gång men han har inte visat symptom på allergi än. Varje år är jag lika förväntansfull och hoppas att han ska ha vuxit ifrån sin allergi. Men det har kommit ändå, även om jag tycker att det gick hyfsat förra året. Vi får se hur grabben mår i morgon bitti. I eftermiddag var han trött och var ganska lugn. Här ligger han och läser i faktaboken han fick igår.


Jag hoppas sonen kan komma iväg till skolan i morgon för jag behöver ringa några samtal som har med diagnoserna att göra och ska kämpa vidare med kampen för hans framtida skolgång. Jag vill inte ge mig förrän det är fixat på bästa sätt!

Måste också hälsa nya läsare av bloggen välkomna! Jag blir alltid lika glad när det dyker upp nya läsare och jag hoppas ni kommer tillbaka och tycker bloggen ger er nåt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå där!!! Jag höll på att missa detta inlägg helt för det dök inte upp hos mig??? Skumt!
Nåja, jag tittade ju hit ändå för säkerhetsskull.
Skönt att det funkat så bra trots fler dagar på korttids än vanligt och dessutom N där.
Har ni alltid gett "present" vid flera korttidsdagar eller var det något ni insåg efter några gånger att det fungerade bättre då?

Hoppas också att sonen inte blir sjuk, för nu förstår jag verkligen att du vill ha det klart med hans skolgång till hösten. Ni har verkligen fått vänta länge nog på det nu.
Bedrövligt tycker jag med tanke på hur viktigt det är.
Visst är det kul när det dyker upp flera läsare, man blir superglad.
Ha det gott nu och hoppas att helgen som gått har gett förnyad kraft och energi inför det som kommer.
Kramar om dig bästaste Bellan min och sov så gott!//Lena

Nina sa...

Då får vi hoppas att det inte är nån sjuka på G nu då. Han verkar ha klarat helgen och dom förändringar som blev bra ändå :)

Ha nu en fin dag och hoppas era laddade batterier räcker länge nu, efter den lyxiga utflykten. Såna behöver man mellan varven!

Kram Nina!