lördag 21 januari 2012

En katt mindre i huset

Gårdagskvällen fungerade rätt bra här hemma med Turbo, ända tills läggdags då vi var tvungna att snabbt avbryta soffmyset för vi märkte att det höll på att gå över styr. Balansgången är svår där. Men det blev inget stort utbrott som tur var.

Jag hade gått och funderat på hur jag skulle lägga upp dagen idag så Turbo skulle ta sig igenom den på bästa möjliga sätt. Ägaren till vår katt Felix (vi är fodervärdar åt honom) skulle komma och hämta hem honom till sig för att avla på honom.




Att ha besök i sig är svårt för Turbo och speciellt när han är så pass labil som han är nu. Och att hon dessutom ska ta med sig Felix kan ju också vara jobbigt. Turbo fick högre dos av sin ena medicin på morgonen för att klara av ett flera timmars besök av Sara. Dosen brukar jag ge när vi t ex ska till tandläkare el. dyl och dosen är rekommenderad av hans läkare, så det är inget konstigt med det.

Igår hade Turbo också fått gå igenom ett seriesamtal som jag ritat upp lite snabbt och slarvigt. Det förklarade att Sara skulle komma och hämta Felix, och att han ska få träffa några honor så det blir ungar efter honom, och att vi sen får tillbaka honom till oss igen. Så här ser en av bilderna ut:



Fyra bilder totalt bestod seriesamtalet av. Jag är ingen hejare på att rita men vill ändå visa bilden för att visa att det inte är själva duktigheten på tecknandet som betyder nåt. Det viktiga är att budskapet kommer fram. Och bilder är bra, även om man som jag ritar ihop dem väldigt snabbt och slarvigt ibland.
Nu har dagen avlöpt mycket bra, bättre än väntat och det är förstås tack vare medicinen och att han visste så väl vad som skulle hända.

Måste passa på att förklara att vi har ett förmånligt fodervärdsavtal på katten. Det vanligaste är att honorna kommer hem till hanen och är kvar några dygn tills de är färdiga. Men vår familjesituation med tanke på diagnoserna gör att det aldrig skulle fungera. Turbo skulle inte fixa att det dels kommer andra familjer hit och dels har en extra katt i huset med en massa kattjam och skrik. Detta har Sara haft stor förståelse för och därför tar hon hem Felix till sig och honorna får komma hem till henne i stället. Felix får stanna där tills han är färdigavlad och kastrerad. Skönt med förstående människor och jag är så glad för att det var just henne jag hittade när vi "jagade" en första katt. Efter att vi köpt Oswald av henne så ville hon att vi skulle ha en avelshane på foder. Jaa, så är det med det...

Här består lugnet än så länge och vi hoppas att det fortsätter, för här planerar vi film- och tacomys i soffan om en stund.
Ha det så gott alla ni som läser här och kram på er ♥

3 kommentarer:

mariellejohnsson sa...

Låter underbart med en så förstående människa som Sara!
Och att det gick så pass bra med Turbo.
Seriesamtal är guld värt.
Och jag tycker ju (som du vet :-) ) inte heller att själva utseendet på bilderna har betydelse utan just att budskapet når fram.
Många många kramar från Marielle <3

ann sa...

Vad bra ni fixa besöket med Sara och informationen angående Felix resa med henne.Det är guld värt att ha människor som förstår innebörden av detta.Du är duktig att få till det bra med bilderna..Kramar från Åland.

Mamma Z sa...

Tycker du är en hejare på att rita katter :-)
Vi kanske får en såndär fin ras katt som foderkatt.. EN hona som är hur fin som hellst ( och dyr hua..så nu lär man se till att hon inte rymmer..) Kravet var att hon skall få tre kullar..men vet inte hur vi löser den biten..men det är inte klart än, så vi får se..men Sam är överlycklig om det går i lås..


Kramen en snabbis ifrån mitt magsjuka jobb--